Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei face lumina in problema scumpirii energiei termice

nicolescu

Ministrul delegat pentru Energie Razvan Nicolescu a facut lumina luni in problema scumpirii energiei termice pentru populatie, asa cum au anuntat de dimineata seful Comisiei pentru Industrii Camera Deputatilor Iulian Iancu si seful ANRE Niculae Havrilet. Acestia anuntau ca populatia bransata la sistemul centralizat de termoficare vor suporta cresteri ale facturii cu pana la 35%, din cauza unei cresteri a pretului gazelor pentru CET-uri.

Ministrul delegat pentru Energie a precizat la Realitatea TV ca pretul gazului pentru CET-uri nu va creste, existand deja o cerere formulata catre Comisia Europeana pentru ca CET-urile si chiar si IMM-urile sa fie asimilate consumatorilor casnici si sa beneficieze de o amanare de la liberalizarea pretului gazelor.

"Nu se pune problema ca pretul gazelor sa creasca pentru CET-uri. Vor fi asimilat populatiei. Am reusit sa ii convingem pe cei de la CE sa accepte o amanare a liberalizarii pretului gazelor pentru doi ani pentru consumatorii casnici. AM cerut o amanare si pentru CET-uri si pentru IMM-uri. Cerere a fost formulata in luna octombrie. Asteptam raspunsul pana la sfarsitul acestei saptamani.

Vom face aceasta amanare printr-un proiect de ordonanta de urgenta", a explicat ministrul delegat pentru Energie Razvan Nicolescu.

Astfel el asigura populatia ca in ceea ce priveste costul gazului produs in Romania nu va exista o schimbare. Insa el a tinut sa sublinieze ca din cauza unor eventuale cresteri a pretului gazelor din import, a costurilor de transport, furnizare si depozitare ar putea aparea totusi niste majorari la pretul energiei termice de 2-3%.

Razvan Nicolescu a precizat de asemenea ca a cerut explicatii celor de la ANRE care au dat luni estimari de cresteri a pretului gazelor mult mai mari decat ce transmisesera ministerului si in plus ca acestia au dispus cresterea pretului transportului si furnizarii gazului natural.

Insa ministrul Energiei a subliniat ca in urmatorii doi ani pretul energiei termice, pretul cadurii si a gazului romanesc folosit de consumatorii casnici nu se va modifica indiferent daca cetatenii sunt bransati la sistemul de termic centralizat sau au centrale proprii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.