Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei, luat pe nepregătite de discuțiile dintre Iohannis și Trump pe tema cooperării în domeniul nuclear: 'Nu știu despre ce declarații este vorba'

Anton Anton

Marţi, la capătul întrevederii cu Donald Trump, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre o dezvoltare a parteneriatului româno-american, inclusiv în domeniul nuclear, în condițiile în care Guvernul a demarat deja o cooperare cu o companie din China. Însă în ciuda importanței subiectului, ministrul Energiei nu a părut să fie la curent cu ce se întamplase. Contactat de site-ul B1.ro, ministrul Energiei, Anton Anton, a precizat că nu doreşte să discute şi că, de fapt, nici măcar nu cunoaşte despre ce declaraţii este vorba.

"Nu vreau să vorbesc cu dumneavoastră și nici nu știu despre ce declarații este vorba", a declarat Anton Anton, rugat fiind să comenetze declarațiile președintelui Klaus Iohannis făcute după întrevederea cu Donald Trump.

Mihai Tudose, atac INCENDIAR la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu: să se mai odihnească un pic, să-și vină în fire

De asemenea, Anton Anton a declarat pentru Antena3 că președintele Iohannis nu a cerut niciun fel de date de la Ministerul Energiei.

Marți, preşedintele Klaus Iohannis precizase că:"Este esențială dezvoltarea acestui Parteneriat în toate domeniile sale, aducând la nivelul de excelență al cooperării politico-militare și de securitate și cooperarea economică, în domeniul energiei, inclusiv cea nucleară, unde este necesară o colaborare bilaterală intensificată, dar și în alte domenii".

Ori, în situaţia în care diplomaţia română a ridicat problema unei astfel de cooperări, atunci se pune întrebarea ce se va întâmpla cu planurile Guvernului Dăncilă demarate împreună cu chinezii de la "China General Nuclear Power Corporation (CGN)".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.