Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanțelor: Lucram la solutii pentru simplificarea formularelor fiscale

anca dragu

Formularele 088 si 394 vor fi simplificate, primul in sensul eliminarii intrebarilor referitoare la cazierul fiscal, iar in cazul celui de-al doilea formular CNP devine optional, iar intrarea in vigoare se va face de la 1 iulie, a declarat marti Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu,citata de News.ro. "In ceea ce priveste 088 vom veni cu modificari pentru simplificarea acestuia in sensul eliminarii intrebarilor referitoare la cazierul fiscal- informatii pe care ANAF deja le detine. Acolo unde nu se renunta la intrebare, se simplifica: nu se mai solicita acea apostila pentru diplome, iar declararea veniturilor se va face in transe. Cel mai important aspect vizeaza schimbarea administratorului sau a sediului unei firme. ANAF nu le va mai cere contribuabililor aflati in aceasta situatie sa mai depuna declaratia 088, cu exceptia cazurilor in care exista risc fiscal ridicat", a declarat, marti, la Palatul Parlamentului, ministrul Finantelor Anca Dragu.

De asemenea, modificari vor aparea si la formularul 394, a precizat ministrul.

"CNP devine optional. Acesta trebuie declarat doar in cazul facturilor de peste 10.000 de lei. De aseamenea, formularul nu se va mai depune retroactiv. Acesta va intra in vigoare de la 1 iulie, iar societatile nu mai trebuie sa declare inca o data facturile emise sau primite in primul semestru al anului", a aratat Anca Dragu.

Ministrul Finantelor a mai anuntat ca, in pararel, se lucreaza si la introducerea unor sisteme simplificate de plata, respectiv plata online sau plata cu cardul la ghiseu, dar si la declararea taxelor, care sa incurajeze "conformarea voluntara a cetatenilor, in special a celor care desfasoara activitati pe piata neagra".

Formularul 088 este o declaratie pe propria raspundere a contribuabilului pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA.

Formularul 394 este declaratia informativa a contribuabilului privind achizitiile si livrarile pe teritoriul national.
Ambele se afla in topul celor mai reclamate documente de catre antreprenori din cauza modului stufos si birocratic de completare si depunere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.