Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanţelor a făcut ANUNŢUL: Ce se întâmplă cu Legea Pensiilor / VIDEO

click.ro
pensie

Ministrul Finanţelor a vorbit, la Parlament, şi despre mult aşteptata lege a pensiilor. Teodorovici susţine că se lucrează în cadrul echipelor mixte de la mai multe ministere pentru ca luna aceasta lucrurile să fie definitivate.

Citeşte şi: Tensiunile dintre Rusia şi Vest ESCALADEAZĂ: Statele Unite ÎNARMEAZĂ Finlanda cu sute de RACHETE

"E obligaţia ministerului de Finanţe să găsească sursele pentru o măsură sau alta.

Încă nu sunt toate calculele definitive şi nu vreau să mă pronunţ vizavi de o sumă sau alta. Nu va fi un impact mic, cu siguranţă. Vorbim de o schimbare radicală pe această zonă. O schimbare normală, logică şi de bun simţ. Va avea un impact bugetar însemnat. Dacă vreţi să vă spun şi ca abordare, eu sunt pentru a îndrepta astăzi sau cât mai repede ce s-a făcut în trecut pe pensii.Este un drept al celor care au lucrat o viaţă întreagă şi nu vreau să prelungim foarte mult aplicarea acestei legi.

Categoric, sunt  cele două echipe mixte de la ministerul Muncii şi ministerul de Finanţe, Casa de Pensii şi se lucrează pentru a definitiva în următoarele zile.

Calcule se fac. Eu vreau să văd în februarie o formă definitivă, un impact cât de cât aproape de ce înseamnă această nouă lege, şi pentru a discuta după aceea cu membri Guvernului, ai coaliţiei timpul  în care putem să aplicăm o astfel de lege.

Facem mai multe scenarii. Eu sunt adeptul aplicării cât mai rapide. Cel mai optimist e mâine, cel mai pesimist scenariu e programul de guvernare.

Dacă ar fi după mine, ar fi de a doua zi pentru că sunt oameni care au muncit o viaţă întreagă şi care trebuie să aibă cât mai repede ceea ce merită.

Nu ştiu dacă va fi o discuţie rapidă pe această lege complexă. În acest semestru de-abia intră în Parlament. Clar că discuţiile se vor finaliza în prima parte a acestui an.", a declarat Eugen Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.