Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, are ținte clare: Să fie adoptate în Guvern toate mecanismele de aplicare a programelor de sprijin pentru IMM-uri

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Câciu gest

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, doreşte ca mecanismele de aplicare a programelor de sprijin pentru IMM-uri să fie adoptate în Guvern în primul trimestru ale acestui an, conform Agerpres.

"Avem o ţintă clară, ca în primul trimestru să fie adoptate în Guvern toate mecanismele de aplicare a programelor de sprijin pentru IMM-uri!
Am discutat ieri cu şefii celor trei fonduri aflate în subordinea Ministerului Finanţelor şi, în cel mai scurt timp, vom avea textul primei hotărâri de guvern, pe care o vom pune în transparenţă publică. Mă voi concentra ca Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) să asigure companiilor româneşti resursele financiare necesare pentru a produce bunuri şi servicii de calitate", a scris Adrian Câciu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, IMM-urile sunt motorul economiei româneşti iar autorităţile trebuie să le asigure "combustibilul" necesar".

"Cred că acesta este modul corect în care să folosim impozitele şi taxele plătite de companiile private: să le întoarcem sub formă de garanţii guvernamentale şi granturi acolo unde este cea mai mare nevoie de ele, în economia reală! Pandemia va trece, de aceea trebuie să avem curajul să privim cu câţiva paşi mai înainte. Iar prioritatea mea strategică este să asigur, prin toate mijloacele, continuarea funcţionării economiei şi protejarea locurilor de muncă!", a mai menţionat Adrian Câciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.