Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanţelor reneagă cea mai bună idee a PSD: De ce vor să își tragă un glonte în cap

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici

Creşterea salariului minim este singura măsură luată de PSD care rezistă. Scăderea TVA de la 24% la 19%, respectiv 9% la alimente, s-a epuizat, iar preţurile aproape că au revenit la nivelul de unde au scăzut când a început să se reducă TVA-ul, scrie editorialistul Cristian Hostiuc în Ziarul Financiar. Acum ministrul Finanţelor reneagă şi această idee bună.

„Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat recent că nu susţine impunerea unui salariu minim în sectorul privat. În sectorul bugetar, este altceva. Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, spune că Eugen Teodorovici a vorbit în nume personal şi că PSD nu susţine aşa ceva.

Aproape o treime dintre salariaţii din România, 4,9 milioane, sunt plătiţi la nivelul salariului minim care este de 1.900 de lei brut, adică 1.162 de lei net. Dintre aceştia cei mai mulţi sunt în sectorul privat. În 2018 PSD a majorat salariul mediu brut de la 1450 la 1900 de lei prin trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar pe net salariul a crescut numai cu 94 de lei, adică mai puţin decât în anii anteriori.

Consiliul Concurenței, anchetă de amploare la Pitești - Asfaltarea străzilor, o AFACERE BĂNOASĂ

Din mai 2012, de când PSD a preluat guvernarea, creşterea salariului minim a fost cea mai bună măsură economică. De la 700 de lei brut, respectiv 538 de lei net, acum s-a ajuns la 1.900 de lei, adică 1.162 de lei net. În euro, salariul a crescut de la 130 de euro la 250 de euro.

Această creştere salarială a fost absorbită de economia României fără probleme pentru că existau resurse de productivitate obţinute în urma ajustărilor din perioada crizei. La acest lucru s-a adăugat contextul internaţional, unde marile bănci centrale ale lumii au injectat lichiditate pentru a readuce creşterea economică.

Creşterea salariului minim nu este o măsură comunistă sau socialistă, ci este o măsură care nu distruge joburi, ci chiar poate contribui la creşterea lor, la aducerea de forţă de muncă din altă parte, dacă cea din România vrea să stea acasă.”, scrie Hostiuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.