Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanțelor se delimitează în scandalul Pilonului II de pensii: 'Pentru ce să-mi dau demisia?!'

InquamFOTO/Octav Ganea
Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor se delimitează în scandalul Pilonului II de pensii: 'Pentru ce să-mi dau demisia?!'

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că amendamentul privind Pilonul II de pensii nu e ceva oficial. Întrebat dacă ia în calcul să demisioneze în urma acestui scandal, oficialul de la finanțe a răspuns categoric: „pentru ce?!”.

„Pentru ce să-mi dau demisia? Boloș Marcel nu e parlamentar si nu face amendamente. Un document care nu e oficial nu trebuie luat în seamă”, a spus Marcel Boloș, în fața presei.

„Azi, după ce se va angaja răspunderea, veți afla toate detaliile. Aceste decizii sunt decizii politice, cu un cost politic asumat. Este firesc ca aceste decizii să fie luate de coaliția de guvernare. Să sperăm că vom obține o stabilizare a deficitului bugetar”, a mai adăugat Boloș.

„Eu nu sunt parlamentar, să fac amendamente. Azi am aflat de amendamentul cu Pilonul 2 de pensii. Amendamentul nu a urmat circuitul oficial. Nu s-a discutat niciodată despre această impozitare a profitului, sunt bazaconii. Ce competențe are doamna Pescaru să facă amendamente? Vă rog să discutați cu domnul Roman... De unde să știu eu de unde are dl. Roman aceste informații? Dacă era un amendament oficial, mă luam după el”, spune Marcel Boloș.

El a repins varianta că s-a încercat eliminarea mascată a Pilonului 2 de pensii: „Dacă nu este oficial de ce să mă intereseze?... Am destule probleme de rezolvat decât să mă iau după aceste fițuici... Un document care nu este oficial nu cred că trebuie luat în seamă”, spune Boloș.

Ce spune premierul

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, marţi, înainte de şedinţa de Guvern, că în cadrul coaliţiei de guvernare nu s-a discutat vreun amendament care să vizeze modificarea Pilonului II de pensii.

În acest sens, şeful Executivului a subliniat că nu a discutat nici cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi nici cu actualul ministru al Finanţelor, Marcel Boloş, amendarea prin proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare a Pilonului II de pensii.

Precizarea a venit la solicitarea presei acreditate la Guvern, care l-a întrebat despre un amendament la proiectul de lege privind măsurile fiscale pentru care Guvernul urmează să-şi angajeze răspunderea în Parlament, referitor la eliminarea obligativităţii contribuţiei la Pilonul II de pensii.

Deputatul liberal Florin Roman a susţinut, marţi, în Parlament, că un amendament la proiectul de lege privind măsurile fiscale pentru care Guvernul urmează să-şi angajeze răspunderea în Parlament, propus de secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Daniela Pescaru, care presupunea o "naţionalizare mascată a Pilonului II de pensii", s-a strecurat în lista modificărilor care urmau să fie susţinute de PNL şi PSD, liberalii cerând retragerea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.