Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanțelor vrea să-i facă pe plac lui Ciolacu: Adio optimizări fiscală, cu un impozit pe cifra de afaceri a multinaționalelor!

F. P.
Reddit
multinationale companii dolari

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat duminică, la Prima News, despre taxa de 1% pentru cifra de afaceri a marilor companii cerută de Marcel Ciolacu în coaliţie, că reprezintă 6 miliarde şi jumătate de lei şi, dacă se va ajunge la un consens ar urma să se introducă de la 1 iunie pentru anul 2024, şi se va plăti întâi o taxă pe cifra de afaceri şi după care se regularizează în 2025. Ministrul a spus că este incorect ca 90% din economie să plătească 1% iar alţii să plătească mai puţin.

Ministrul Finanţelor a declarat că taxa de 1% pentru cifra de afaceri a marilor companii reprezintă „6 miiarde şi jumătate de lei”.

„Este vorba despre a se plăti impozit pe profit de 16%, dar nu mai puţin de 1% din cifra de afaceri. Rămâne impozitul pe profit dar nu mai mult de 1% din cifra de afaceri dacă eşti pe profit”, a explicat Câciu, potrivit news.ro.

„Lumea a uitat, această taxă de 1,5% din cifra de afaceri a fost subiectul dezbaterii pe ajustarea fiscală din coaliţie, în vara anului trecut, nu e prima oară când o avem în abordare. O să o discutăm, trebuie să vină şi cu contra-argumente, este incorect ca 90% din economie să plătească 1% iar alţii să plătească mai puţin de 1% indiferent sub forma cărui impozit se maschează”, a arătat el.

Întrebat când ar putea intra în vigoare această taxă, ministrul a răspuns „Dacă intrăm cu decizia aceasta în coaliţie, probabil că de la 1 iunie pentru anul 2024, şi se va plăti întâi o taxă pe cifra de afaceri şi după care se regularizează în 2025”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.