Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Fondurilor Europene a semnat proiecte de canalizare în valoare de peste un miliard de euro

fonduri europene

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș a semnat cel de-al patrulea contract de finanțare a unor proiecte care contribuie la dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare. Investiţiile însumează 921.246.784 milioane euro valoare eligibilă și peste un miliard de euro valoare totală.

Marcel Boloș și președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, Petre Emanoil Neagu, alături de directorul general al Companiei de Apă Buzău, Simona Mariana Săvulescu, au semnat, astăzi, la sediul MFE, contractul de finanțare pentru implementarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Buzău, în perioada 2014-2020”. Astfel, cu sprijinul a 275.130.057 euro fonduri europene alocate prin Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), 168.433 cetățeni vor beneficia de servicii de alimentare cu apă și 47.276 vor dispune de servicii de canalizare la standarde europene.

Acesta este cel de-al patrulea contract de finanțare a unor proiecte care contribuie la dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare semnate recent de noul ministru al Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, după cele aferente județelor Olt (226.612.367 mil euro), Satu Mare (199.096.549 euro) și Suceava (220.407.811 mil. euro), investiții care însumează 921.246.784 milioane euro valoare eligibilă și peste un miliard euro valoare totală.

Citește și: ȘOC în PSD! Încă un LIDER al partidului a fost CONDAMNAT: Judecătorii le-au găsit vinovat pentru ȘANTAJ

"Prin acest al patrulea contract de finanțare pe care l-am semnat în ultima lună pentru furnizarea de apă potabilă și servicii de canalizare în toată țară, dorim să contribuim la îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor și să conturăm, alături de autoritățile locale, o Românie a faptelor bune. Impactul finanțării europene înseamnă enorm pentru un astfel de demers: noi premise pentru dezvoltarea economică a regiunilor noastre, stimularea investițiilor private și a turismului în zonele rurale, crearea de noi locuri de muncă, reducerea poluării râurilor și, implicit, a riscului de îmbolnăvire a oamenilor de la sate, dezvoltarea agriculturii, a biodiversității sau a activităților de agrement în zonele de implementare a proiectelor. Înseamnă, pe scurt, dezvoltare durabilă în folosul nostru și al noilor generații", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, într-un comunicat remis luni, MEDIAFAX.

Printre obiectivele concrete ale proiectului semnat astăzi se numără creșterea gradului de conectare a populației la rețeaua de alimentare cu apă, a gradului de siguranță în funcționarea sistemului, reducerea pierderilor și extinderea rețelelor de canalizare existente, înființarea de rețele de canalizare în aglomerările rurale cu peste 2.000 locuitori, realizarea de stații de pompare apă uzată și rețele de refulare aferente acestora, construcția de stații de epurare sau tratarea și valorificarea nămolului deshidratat.

Rezultatele se vor materializa în construcția / reabilitarea a 143 km rețea de distribuție nouă pentru apă potabilă, 89 km rețea de distribuție reabilitată pentru apă potabilă, 103 km aducțiune nouă, 17 km reabilitați de aducțiune, 436 km rețea nouă de canalizare, 5 km rețea reabilitată de canalizare, 16 km colector, 24 unități rezervoare înmagazinare, 23 stații tratare apă, 4 stații de epurare ape uzate ce vor deservi aglomerări sub 10.000 locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.