Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Fondurilor Europene: UE a cerut recalibrarea pensiilor speciale din România - se declară solidar cu ministrul Muncii în privinţa PNRR pentru pensii

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Bolos

Ministrul interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că Ministrul Muncii are dreptate în privinţa procentului din PIB cu pensiilor din PNRR, el arătând că este solidar cu Marius Budăi şi că ”statul membru trebuie să fie liber în a-şi dimensiona aceste categorii de cheltuieli”. Marcel Boloş a arătat că există o parte a cheltuielilor cu pensia care este discutabilă, cea a pensiilor speciale şi că este incorect faţă de oameni şi faţă de cei care au lucrat o viaţă întreagă.

”Ministrul Muncii are dreptate, statul membru trebuie să fie liber în a-şi dimensiona aceste categorii de cheltuieli, e politica statului membru pentru o anumită categorie. Toată lumea recunoaşte că trebuie crescut nivelul pensiilor, eu nu am văzut decident de la masa politicului care să nu spună acest lucru”, a spus ministrul despre renegocierea procentului din PIB alocat pentru pensii, în PNRR. Marcel Boloş a arătat că există o parte a cheltuielilor cu pensia care este discutabilă, cea a pensiilor speciale. ”Este incorect faţă de oameni şi faţă de cei care au lucrat o viaţă întreagă, dacă pui în cumpănă acele pensii care sunt discutabile, aici comisia a solicitat această reaşezare. Nu aş vrea să intru în detalii, să nu pornesc discuţii în spaţiul public”, a spus Boloş, precizând că ”a pune toţi pensionarii sub acelaşi plafon de 9,4% din PIB, fără să gândeşti la partea aceasta de justiţie socială, nu crede că este de bun augur, pentru oricare din guvernele din România”.

Întrebat când s-ar putea renegocia acest procent pentru pensii, Boloş a spus: ”Eu cred că după 2022, când deja vom avea un an de implemtare şi vom şti unde suntem mai în urmă, măsurile care nu merg, nu vom putea jaloanele să le ducem cu aceeaşi ritmicitate şi să mergem ca şi buldozerul peste ele, sunt 571 de jaloane, suntem ţara cu cele mai multe jaloane, doar Spania mai e ca noi”. Ministrul a arătat că nu poate să dea un termen, însă recomandarea sa este ca România să meargă cu un pachet de măsuri pe care le renegociază, pe lângă anvelopa cu pensii”. Marcel Boloş a precizat că este solidar cu ministrul Muncii. ”Nu aş susţine acelaşi tip de tratament, egal, pentru toţi pensionarii, trebuie să avem un pachet de măsuri cu care să mergem la negociere”, a completat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.