Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez al Culturii a fost spitalizat din cauza COVID-19

tellerreport.com
Roselyne Bachelot ministrul francez al culturii

Ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot, a fost spitalizată cu COVID-19, în timp ce colega sa de la Muncă, Elizabeth Borne, a fost externată după ce a primit tratament câteva zile, a informat miercuri presa din Hexagon, în contextul escaladării celui de-al treilea val al epidemiei, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Roselyne Bachelot, în vârstă de 74 de ani, va rămâne sub supraveghere medicală câteva zile, dar starea sa este stabilă, a relatat postul BFM TV.

Vestea spitalizării sale a venit în acelaşi timp cu anunţul că Elizabeth Borne, 59 de ani, a fost externată. Borne fusese spitalizată vineri, la opt zile după ce fusese confirmată cu coronavirus.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Muncii a precizat pentru Reuters că Elizabeth Borne se simte bine, după ce săptămâna trecută fusese foarte slăbită.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost testat pozitiv la coronavirus în decembrie şi a trebuit să se autoizoleze.

Citește și: Bucurie în Familia Regală Britanică: Una dintre nepoatele Reginei Elisabeta a II-a a născut

Cel puţin opt miniştri din guvernul său, printre care titularul Finanţelor, Bruno Le Maire, au contractat coronavirusul în lunile din urmă.

Internarea recentă a celor doi miniştri survine în contextul presiunii puternice la care este supus sistemul spitalicesc din Franţa din cauza afluxului de bolnavi de COVID-19.

Marţi, în spitale erau aproape 27.000 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 4.634 la terapie intensivă, un record în ultimele patru luni, după ce în noiembrie, în al doilea lockdown, fuseseră aproape 5.000, iar în aprilie 2020 peste 7.000.

'Indiferent ce se întâmplă, luna viitoare va fi infernală. Ne-am izbit de un zid. Măsurile restrictive ar fi trebuit luate mai devreme', a apreciat profesorul Jean-François Timsit, şeful secţiei de terapie intensivă a spitalului Bichat din Paris.

Parisul, o mare parte a nordului Franţei şi regiunea din jurul Nisei au intrat într-un al treilea lockdown la sfârşitul săptămânii trecute, o măsură prin care guvernul încearcă să încetinească răspândirea virusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.