Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez al finanţelor a criticat decizia lui Donald Trump de a închide graniţele americane călătorilor care vin din Europa

The Economist
Donald Trump

Ministrul francez al finanţelor Bruno Le Maire şi-a exprimat vineri regretul faţă de decizia lui Donald Trump de a închide graniţele americane călătorilor care vin din Europa pentru a lupta împotriva coronavirusului, numind-o "aberaţie sanitară" ce a provocat un "haos economic", notează France Presse, potrivit Agerpres.

"Este o aberaţie sanitară şi este păcat, deoarece o aberaţie sanitară provoacă aberaţii politice şi provoacă haos economic", a declarat el la canalele BFM şi RMC, precizând că îşi va exprima poziţia omologului său american Steven Mnuchin în timpul unei convorbiri telefonice în cursul zilei.

Ministrul francez a mai declarat că măsurile anunţate de Paris pentru a face faţă crizei economice provocate de coronavirus "vor costa zeci de miliarde de euro".

Joi seara, preşedintele francez Emmanuel Macron a dat asigurări că statul va acoperi "integral indemnizaţiile angajaţilor" în şomaj parţial.

Citește și: Dr. Alexandru Rafila îi calmează pe bucureșteni: NU se închide Capitala

Mulţi angajaţi francezi se pregătesc luni să-şi ţină copiii acasă, în timp ce întregul sistem şcolar, de la grădiniţă până la universitate, precum şi creşele se vor închide cel puţin două săptămâni.

Joi, Emmanuel Macron a cerut de asemenea persoanelor de peste 70 de ani, precum şi celor mai vulnerabili să rămână acasă.

El a cerut de asemenea întregii populaţii să-şi limiteze deplasările la strictul necesar.

Cu aproape 3.000 de cazuri şi 61 de decese, potrivit unui ultim bilanţ publicat joi seară, Franţa este unul dintre principalele focare de infecţie în lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.