Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german al mediului promite măsuri severe împotriva celor care exportă ilegal deşeuri în Polonia

gunoi deseuri

Ministrul german al mediului, Steffi Lemke, a declarat război exporturilor ilegale de deşeuri către Polonia, relatează luni agenţia DPA.

După o întâlnire avută cu omoloaga sa poloneză Anna Moskwa în oraşul german Bad Saarow, politiciana ecologistă germană a promis că se va ocupa personal pentru oprirea acestor exporturi ilegale de deşeuri către ţara vecină şi pentru aducerea autorilor în faţa justiţiei, potrivit Agerpres.

În spatele acestor exporturi ilegale se află delincvenţi, iar ei trebuie pedepsiţi foarte sever, a recunoscut Steffi Lemke.

Ani la rând au apărut relatări repetate despre mari cantităţi de deşeuri germane transportate ilegal către Polonia. Sute de mii de tone de astfel de deşeuri provenite din Germania şi din alte ţări au ajuns să fie stocate în depozite clandestine în mai multe locuri din Polonia.

Principalul subiect al întâlnirii dintre cele două responsabile a fost însă moartea masivă a peştilor din fluviul Oder, ale cărei cauze nu au fost încă elucidate. O ipoteză evocată în urma analizelor este prezenţa unei alge toxice, denumită "algă aurie", dar sunt examinate şi alte cauze posibile.

Cele două ţări doresc să coopereze constructiv în clarificarea definitivă a cauzelor şi pentru a trage învăţămintele din acest caz, a declarat Steffi Lemke.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.