Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german pentru Afaceri Europene speră să se ajungă la un acord pentru Brexit până în noiembrie

Brexit

Ministrul german pentru Afaceri Europene, Michael Roth, a declarat marți că este de părere că discuțiile privind ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar se îndreaptă în direcția corectă și că ar putea rezulta o soluție până în noiembrie, relatează site-ul agenției Reuters preluat de mediafax.

"Consider că propunerile Uniunii Europene, care se află pe masă de ceva timp, reprezintă o bază excelentă pentru un compromis. Nimeni nu vrea să pedepsească Marea Britanie", a declarat Roth pentru reporteri, aflându-se la Bruxelles.

"Suntem pregătiți, continuăm să susținem Irlanda. Avem nevoie de o soluție clară și acceptabilă privind Irlanda de Nord și Irlanda și suntem optimiști că putem găsi o soluție până în luna noiembrie. Sunt de părere că discuțiile de îndreaptă în direcția corectă", a continuat acesta.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Premierul britanic Theresa May a avertizat că alternativa la acordul de Brexit propus de ea este lipsa unui acord, în contextul în care mai mulți parlamentari conservatori contestă propunerile șefei Guvernului de la Londra.

Liderii țărilor din Uniunea Europeană ar putea anunța în cursul întâlnirii de la Salzburg că în luna noiembrie va avea loc un summit extraordinar pe tema Brexit, data cea mai probabilă fiind 13 noiembrie, informează cotidianul The Guardian, citând diplomați și oficiali UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.