Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Infrastructurii din Republica Moldova, Andrei Spînu, mulțumește României pentru reabilitarea podului peste Prut, realizat cu două luni mai devreme

Andrei Spînu
Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a mulțumit României pentru investiția de circa 8 milioane de lei românești pentru reabilitarea podului peste Prut de la Galați, România – Giurgiulești, Republica Moldova, situat pe DN 2B la km 149+841.

„Încă un proiect de infrastructură rutieră finalizat. Cu două luni mai devreme decât termenul preconizat. Investiția a costat circa 8 milioane RON, asigurată în totalitate de statul român. Vă mulțumim! Podul peste râul Prut, Giurgiulești (MD) - Galați (RO) situat pe DN 2B la km 149+841 a fost reabilitat, iar din 22 decembrie a fost reluată circulația pe ambele benzi”, se arată în mesajul publicat de Spînu pe Facebook, însoțit de un video cu podul reabilitat.

Lucrările de consolidare ale podului au fost realizate în conformitate cu graficul convenit și se află în avans cu 2 luni față de termenul contractual. Acestea au constat în consolidarea grinzii cu zăbrele la Clasa 1 de încărcare, șablare și vopsire tablier, reparații la placa de beton armat care susține calea pe pod, refacerea căii rutiere pe pod și a trotuarelor, amplasarea de parapeți pietonali noi precum și efectuarea de lucrări de reabilitare/reparații la racordări cu terasamentele etc.

Podul în lungime de 125,2 m a fost construit în anul 1949.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.