Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul israelian al Apărării autorizează confiscarea conturilor criptografice legate de organizația teroristă Hamas

hamas

Ministrul israelian al apărării, Benny Ganz, a semnat un ordin de autorizare a forțelor de securitate să confiște conturile de criptomonede considerate a fi legate de aripa militantă a Hamas, autoritatea de facto de guvernământ din Fâșia Gaza din Palestina.

Ganz a declarat că o operațiune de securitate comună între Biroul Național pentru Finanțarea Împotriva Terorismului al Ministerului Apărării și forțele de securitate „au descoperit o rețea de portofele electronice” despre care se crede că este legată de Hamas și de eforturile sale continue de strângere de fonduri, utilizând bitcoin ( BTC ) și alte criptomonede.

Eforturile îndelungate ale Hamas de a strânge fonduri prin criptomonede s-au accelerat recent după războiul de 11 zile dintre Israel și organizație din mai anul curent. În declarația sa, Ganz a prezentat „instrumentele de informații, tehnologice și juridice” care au permis autorităților să intercepteze fondurile ca „o descoperire operațională”.

Detaliile portofelelor confiscate de minister dezvăluie că acestea conțineau Tether ( USDT ), Ether ( ETH ), Dogecoin ( DOGE ), XRP , Binance Coin ( BNB ), Zcash ( ZEC ), Litecoin ( LTC ) și alte monede. Un număr semnificativ de portofele au fost legate de persoane numite, dar majoritatea au fost desemnate de autorități ca anonime.

Hamas a apelat la criptomonede datorită izolării sale financiare, care decurge din clasificarea sa ca organizație teroristă, în totalitate sau parțial, de mai multe țări și blocuri internaționale - inclusiv Statele Unite și Uniunea Europeană. Rusia, Turcia și China.

Cite;te și Israel a blocat 84 de adrese cripto deținute de Hamas. Aceste adrese au primit Tether, Bitcoin și Dogecoin

Guvernând Fâșia Gaza din 2007, organizația cuprinde un braț de servicii sociale, „Dawah” și o aripă militantă, „Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam”, cea din urmă fiind în spatele unei mari colectări de criptomonede pentru activitățile Hamas. De-a lungul anilor, brigăzile al-Qassam au dezvoltat strategii din ce în ce mai sofisticate pentru a nu putea fi detectate de serviciile secrete israeliene.

Potrivit unui raport al biroului cibernetic al Institutului Internațional pentru Combaterea Terorismului (TIC) al Centrului Interdisciplinar, publicat în 2020, portofele digitale ar fi legate atât de Hamas, cât și de brigăzile al-Nasser Salah al-Deen care au reușit să strângă aproape 3.370 BTC pe o perioadă de patru ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.