Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul israelian al Turismului lămurește culisele vizitei Vioricăi Dăncilă în Israel

Viorica Dăncila Benjamin Netanyahu Dăncilă Netanyahu Dăncilă

Ministrul Turismului din Israel, Yariv Levin, arată că vizita Vioricăi Dăncilă în Israel a avut o însemnătate aparte și sugerează faptul că în Israel premierul român a dat asigurări că va depune toate eforturile pentru mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierualim.

Citește și: Viorica Dăncilă a anunțat ce decizie a LUAT, după plângerea penală depusă de Ludovic Orban

”Bineînțeles că noi considerăm că Israelul nu trebuie să fie subiect de dezbatere politică în România. Așa cum am spus, prietenia, relațiile comerciale și mutarea Ambasadei sunt în interesul tuturor românilor și sper ca toți cei care ezită cu privire la această situație să fie convinși să o susțină (mutarea Ambasadei n.r.). Desigur, dacă sunt oameni care spun că a colabora îndeaproape cu Israelul, a colabora cu Israelul este împotriva intereselor României, asta este complet ridicol și inacceptabil. Eu cred că este tocmai invers.

Istoria Ierualimului este plină de nume mărețe de la Regele David la Regele Solomon și alții, iar acum un alt nume măreț și-a scris numele cu litere de aur în istoria acestui oraș, președintele SUA, Donald Trump. Este o șansă unică în viață să îți apară numele în istoria acestui oraș atât de vechi și atât de important pentru toată lumea.

Eu sper că așa cum prim-ministrul a făcut-o, toți liderii politici din România își vor uni forțele și vor munci împreună, pentru a-și scrie numele cu litere de aur în istoria Ierusalimului.

Apreciem foarte mult pozițiile premierului și Guvernului român cu privire la Israel, mai ales în cazul ultimelor voturi din Organizația Națiunilor Unite și în cazul punctelor de vedere pe care România le-a avut în Uniunea Europeană cu privire la procesul de luare a unei decizii de mutare a ambadadelor la Ierusalim. Suntem foarte recunoscători pentru aceste puncte de vedere. Cred că mutarea Ambasadei la Ierusalim este în interesul fiecărui român și nu numai a Israelului. Fiecare țară are dreptul să decidă unde îi este capitala”, a spus Yariv Levin, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.