Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul italian de Externe: Armele pentru Ucraina nu trebuie folosite pentru atacarea teritoriului Rusiei

reuters.com
razboi ucraina

Italia nu este de acord ca Ucraina să folosească armele care i-au fost furnizate de Roma pentru a lansa atacuri asupra teritoriului rus, a declarat ministrul italian de externe, vicepremierul Antonio Tajani, la o conferință de presă, conform TASS, scrie Rador Radio România.

„Am păstrat întotdeauna confidențialitatea livrărilor noastre militare: doar Parlamentul este informat despre acest lucru. Scopul nostru este să furnizăm arme care nu sunt ofensive, care servesc la apărarea Ucrainei, pe teritoriul ucrainean, și nu pe teritoriul Rusiei" - a spus Tajani, citat de canalul SkyTG24.

De asemenea, Tajani spune că Italia nu este de acord cu trimiterea de trupe italiene pe frontul din estul Ucrainei unde se desfășoară ofensiva rusă.

Rusia a avertizat luni Marea Britanie că dacă Ucraina va folosi arme britanice pentru a ataca teritoriul rus, cum a sugerat ministrul britanic de externe David Cameron, Moscova ar putea riposta prin atacuri asupra instalaţiilor şi echipamentelor militare britanice amplasate atât în Ucraina cât şi în alte ţări, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Cameron a spus săptămâna trecută în timpul unei vizite la Kiev că Ucraina are dreptul să folosească armele din ajutorul militar britanic pentru a lovi ţinte pe teritoriul Rusiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.