Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției recunoaște că s-a interesat de soarta lui Liviu Dragnea: Am vorbit imediat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea PSD

Ministrul Justiției, Ana Birchall, susține că în urma scandalului din spațiul public legat de Liviu Dragnea și ziua de permisie, l-a sunat pe directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor și așteaptă o informare asupra situației. Birchall admite că ministrul Justiției nu are nicio atribuție în acordarea unei recompense pentru un deținut.

Citește și: SURSE Evoluții de ultimă oră în Parlament: estimările PSD și PNL pentru votul de învestitură a guvernului Ludovic Orban

„Recompensa de 24 de ore este acordată conform legii, dar în urma discuțiilor apărute în spațiul public, eu am vorbit imediat cu directorul ANP și l-am rugat să îmi facă o informare. Aștept această informare. Când o să o primesc o să o comunic”, a spus Ana Birchall.

Ministrul a fost întrebat dacă nu ar fi trebuit să intervină înainte de acordarea permisiei fostului lider PSD, Ana Birchall afirmând însă că ministrul Justiției nu face parte din nicio comisie.

„Cine critică poate citește și legea și regulamentele. Ministrul Justiției nu are nicio prerogativă, nu face din nicio comisie să acorde sau nu anumite recompense. Dar cred că este obligația ministrului Justiției ca atunci când sunt semne de întrebare în spațiul public să încerce să lămurească acest lucru. Am încercat să discut cu directorul ANP, să solicit normal o informare să îmi explice ce s-a întâmplat. Vă garantez că ministrul Justiției nu are nicio treabă cu acordarea sau neacordarea unor recompense. Este treaba ANP-ului împreună cu penitenciarele respective”, a mai spus Birchall.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.