Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Evoluții de ultimă oră în Parlament: estimările PSD și PNL pentru votul de învestitură a guvernului Ludovic Orban

Inquam Photos / George Calin
plen vot parlament motiune camera deputatilor

Parlamentul se reunește luni, de la ora 14.00, pentru votul de învestitură a guvernului Ludovic Orban și este nevoie de 233 de voturi pentru instalarea la Palatul Victoria a noilor guvernanți.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că după discuțiile purtate de lideri cu toți parlamentarii social-democrați, concluzia este următoarea: „Sunt colegi nemulțumiți, sunt colegi care cred că nu e o tragedie că am intrat în opoziție, sunt colegi care spun că în trei luni PNL o să se facă de râs și cel mai bine să îi lăsăm repede la guvernare, sunt colegi care ar vrea să voteze mâine, dar au acceptat decizia CEX să nu voteze nimeni și nu intră în sală. Din păcate, Borza și Burciu au picat în plasa PNL”.

Estimările social-democraților sunt că nu o să fie cvorum să se deschidă ședința și că liberalii au 230-231 de voturi la această oră. Interesant este că social-democrații spun că nu i-ar mira ca PNL să-și treacă totuși guvernul. 'Depinde mult de ce fac parlamentarii Pro România', au spus sursele citate.

Liberalii au de la partidele care susțin instalarea noului guvern circa 223-224 de voturi. Incă 10-15 voturi ar mai veni de la PSD și Pro România, spun surse din partid, dar aici sunt mari semne de întrebare. Orban se bazează totuși 100% pe 230 de voturi și mai au nevoie de măcar trei-patru voturi până mâine la ora votului.

Oficial, Orban a spus că are voturile. „După datele pe care le avem astăzi, estimarea noastră este că putem obține între 237 și 243 de voturi. După discuțiile pe care le-am purtat, după analiza prezenței, mai ales în grupurile parlamentare, sunt încrezător”, a zis duminică premierul desemnat, Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.