Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, somat de urgență: 'Decizia lui Toader referitoare la Adina Florea trebuie motivată'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Adina Florea să fie numită în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea la conducerea DNA. În acest context, senatorul PNL Alina Gorghiu îi solicită ministrului Justiției să-și motiveze decizia.

Rareș Bogdan a 'explodat' după verdictul ÎCCJ: 'România e abandonată'

„În timp ce Președintele Klaus Iohannis îndemna la pace socială în fața românilor din Diaspora, ministrul Tudorel Toader i-o propunea pe Adina Florea pentru funcția de procuror șef al DNA.

Decizia lui Toader referitoare la Adina Florea trebuie motivată, pentru că o guvernare nu poate funcționa după bunul plac al cuiva, ci în interesul românilor și al României.

În consecință, îi cer public ministrului Justiției să ofere o motivare serioasă, mai ales că trece peste o opinie atât de fermă și de clară a CSM. Chiar dacă acum are acest drept, este nevoie de o explicație detaliată care să arate de ce trece peste CSM în felul acesta. Pentru că nu cred că se poate baza doar pe bunul plac.

Totodată, sistemul judiciar, precum și toți cetățenii români au dreptul să știe care sunt motivele pentru care consideră că propunerea ministrului Toader e de susținut.”, scrie Gorghiu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.