Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţie trasează directive pentru viitorul şef DNA: 'Cred că nu este o funcţie de şef, cât o mare, mare responsabilitate'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, are un mesaj pentru viitorul şef al DNA, care ar putea fi ales dintre cei patru candidaţi care s-au înscris în cursă. Toader afirmă că viitorul procuror şef trebuie să responsabilizeze procurorii din subordine şi să readucă instituţia în matca sa constituţională.

Vezi şi: LISTA FINALĂ: Cine sunt procurorii care s-au înscris în cursa pentru şefia DNA

"Părerea mea e că ei, procurorii, cunosc cel mai bine nevoia de reformare a DNA, cunosc ce se întâmplă acolo în DNA şi nevoia de revenire a instituţiei în ansamblul ei într-un comportament de aplicare a legii în parametri constituţionali. Pe de altă parte, cred că nu este o funcţie de şef, cât o mare, mare responsabilitate pe care cel care va fi desemnat şi-o va asuma. Părerea mea este că trebuie să facă o evaluare a DNA, cu bunele şi relele sale, alta decât cea pe care am făcut-o eu. Vin noile legi ale justiţiei şi să aşeze DNA în noile norme. Să nu mai avem procurori de judecătorie ridicat direct în structura centrală a DNA. Să responsabilizeze pe toţi cei care lucrează în DNA, pentru că nimeni nu este deasupra legii. Legile justiţiei vin cu răspunderea magistraţilor. Personal, nu-mi doresc ca magistraţii să răspundă, dar trebuie să aibă şi ei temerea aceea că, in cazul în care greşesc, sunt pasibili de a răspunde din punct de vedere juridic. Responsabilitatea vine din cunoaşterea legii, din buna credinţă cu care trebuie să respectăm legea. Îmi pare rău că în 2003, la revizuirea Constituţiei s-a modificat că judecătorul se supune numai legii. Până atunci se spunea că se supune şi propriei conştiinţe. S-a renunţat pentru că era un element subiectiv. Dar procurorul trebuie să aplice legea cu bună credinţă", a declarat Tudorel Toader la România TV.

Vezi şi: Corpul tău îţi transmite semnale prin pofte: Ce înseamnă când vrei să mănânci sărat sau când tânjeşti după ciocolată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.