Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu anunță 'un proiect revoluționar”: Procedeul ordinului de protecție va fi extins pentru orice tip de violență

gov.ro
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu anunță 'un proiect revoluționar”: Procedeul ordinului de protecție va fi extins pentru orice tip de violență

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat dumnică seara la B1 că recent Guvernul a adoptat un proiect care, pentru orice tip de violenţă existentă în societatea românească şi pentru orice agresor, că e sau nu membru de familie, extinde ordinului de protecţie, iar această lege va duce la diminuarea substanţială a violenţei în societatea românească. Alina Gorghiu a arătat că pe violenţă domestică în primele şapte luni ale anului s-au emis 8.300 de ordine provizorii de protecţie şi a precizat că în prezent sunt trei judeţe, Bucureşti, Mureş, Vrancea şi Iaşi în acest proiect-pilot al brăţărilor electronice, iar de la anul intră alte 19 judeţe, urmând ca în 2025 monitorizarea electronică va fi disponibilă în toată ţara, informează news.ro.

”Avem un proiect foarte bun pe care tocmai l-am prezentat în partid. (..) E un proiect care poate fi revoluţionar. Ştiţi că România e ţara aia în care ne batem cu uşurinţă soţiile, copiii, avem o manieră agresivă de abordare a grupului în care ne manifestăm, asta o spune statistica, motiv pentru care în Guvern am adoptat un proiect de lege prin care extindem un procedeu pe care-l aplicăm azi pe violenţa în familie şi anume ordinul de protecţie. Pentru orice tip de violenţă existentă în societatea românească şi pentru orice agresor, că e sau nu membru de familie, vom avea această extindere a ordinului de protecţie.

”Cred că va fi una din acele legi care va duce la diminuarea substanţială a violenţei în societatea românească”, a mai declarat ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu a arătat că pe violenţă domestică în primele şapte luni ale anului s-au emis 8.300 de ordine provizorii de protecţie, iar ordinele în instanţă sunt vreo 7.600. Pe brăţările electonice, metoda de monitorizare pentru cazurile grave, sunt aproape 200, a continuat Gorghiu, ea precizând că ”sunt foarte multe victime care nu vor să poarte această brăţară din necunoaştere sau din frică”.

Alina Gorghiu a mai spus că sunt trei judeţe, Bucureşti, Mureş, Vrancea şi Iaşi în acest proiect-pilot al brăţărilor electronice, iar de la anul intră alte 19 judeţe, iar în 2025 monitorizarea electronică va fi disponibilă în toată ţara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.