Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției Alina Gorghiu, întâlnire cu șefa reprezentanței CE în România: Echilibru între CCR și ce prevede PNRR

Cristi Șelaru
Ministerul Justitiei

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, s-a întâlnit miercuri cu Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, cu care a discutat despre legea pensiilor de serviciu.

„Deciziile CCR trebuie respectate, iar Parlamentul trebuie sa găsească o formulă de echilibru între jurisprudența CCR și ceea ce este prevăzut în PNRR. Trebuie găsit un sistem echitabil și sustenabil”, spune Alina Gorghiu, despre una dintre discuțiile avute cu Ramona Chiriac, conform mediafax.

În ceea ce privește atingerea țintelor PNRR, Ministerul Justiției este direct implicat în îndeplinirea jaloanelor PNRR din domeniul justiției, arată Gorghiu.

Cu privire la îndeplinirea recomandărilor din Raportul din 2023 privind statul de drept, Gorghiu și Chiriac au discutat faptul că este cel mai bun Raport al României de până acum.

În cadrul întâlnirii, Gorghiu și Chiriac au vorbit și despre egalitatea dintre sexe.

„Am discutat amândouă și despre cauza femeilor în societate. Femeile trebuie să fie respectate și în mediul public, și în mediul privat. Și mai sunt multe de făcut în acest sens. I-am mulțumit șefei Reprezentanței Comisiei Europene pentru suportul constant pe care Comisia Europeană l-a acordat României!”; mai spune ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.