Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției anunță o revoluție în România, după ce un șofer drogat a ucis doi tineri pe litoral

gov.ro
Alina Gorghiu

„Fără toleranță va fi statul român legat de accidente provocate de persoane care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan”, spune ministrul Justiției, Alina Gorghiu, după ce tânărul de 19 ani care a omorât doi turiști a fost arestat preventiv, informează Mediafax.

„Cred că tema legată de accidentele de circulație săvârșite de persoane care sunt sub influența alcoolului sau a drogurilor ar trebui să devină temă de agendă a tuturor celor care au ca atribuții în diminuarea acestui fenomen”, spune Alina Gorghiu.

Gorghiu: Nu mai glumim cu așa ceva

Cazul de la Constanța, adaugă ministrul Justiției, nu este singular.

„A fost în iulie promulgată legea Anastasia. (...) Această lege nu a fost dată întâmplător, cu pentru că România este pe primul loc în Europa la accidente în circulație. Jumătate din cazurile cu care serviciul de probațiune se ocupă sunt legate de persoane care fie au condus fără permis, fie au condus sub influența alcoolului sau a drogurilor... Deci e o prioritate să gestionăm acest fenomen. Cei care sunt tineri și cei care au permis ar trebui să știe care sunt consecințele faptelor lor prevăzute de această lege nouă. (...) De astăzi suntem foarte serioși și nu mai glumim cu așa ceva. Cazul de la Constanța este absolut tragic”, afirmă Gorghiu.

Referitor la arestarea preventiv a târului care a generat accidentul, Gorghiu spune: „Fără toleranță va fi statul român legat de accidente provocate de persoane care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan”.

Tânărul de 19 care a omorât doi turiști în 2 mai a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, duminică, potrivit deciziei Judecătoriei Mangalia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.