Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției anunță 'zero toleranță împotriva traficului de droguri', însă tânărul drogat de la Constanța a ucis doi tineri

gov.ro
Alina Gorghiu

Ministrul Justiției anunță 'zero toleranță împotriva traficului de droguri', însă tânărul drogat de la Constanța a ucis doi tineri

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, afirmă că în 2023 au demarat cercetări în peste 6000 de dosare având ca obiect traficul de droguri. Ea anunță „zero toleranță” pentru traficul de droguri.

„Chiar în aceste zile ne confruntăm în România cu o temă extrem de sensibilă, și anume abuzul și consumul și traficul de droguri. Este un fenomen despre care va trebui să vorbim și să vorbim cu maximă seriozitate și cu măsuri concrete. Din păcate, așa cum am putut constata în ultimul timp fenomenul drogurilor s-a amplificat și și-a amplificat caracterul global, combaterea acestuia impunând colaborarea tuturor statelor”, afirmă Alina Gorghiu.

„Zero toleranță”

Ea menționează că „strategia națională a României în domeniul drogurilor pentru perioada 2022 – 2026 prevede faptul că este necesară interconectarea dimensiunii interne și externe a politicii României în materie de droguri”.

„Pentru noi, este o provocare importantă combaterea traficului și a consumului de droguri și, în primul rând, destructurarea rețelelor de criminalitate organizată care acționează în acest domeniu. La nivelul sistemului de justiție, determinarea de a acționa cu zero toleranță împotriva traficului de droguri se vede din faptul că numai anul acesta, au demarat cercetări în peste 6000 de dosare având ca obiect traficul de droguri. Îi asigur pe cetățenii noștri că vom continua tot așa”, încheie Gorghiu.

Cazul de la Constanța

După tragedia care a avut loc în acest weekend pe litoral, în localitatea 2 Mai, au ieșit la iveală detalii șocante. Un tânăr, aflat sub influența drogurilor, a intrat în plin într-un grup de tineri, rezultând moartea a doi dintre aceștia.

Filmul complet al accidentului în care un șofer drogat a ucis doi tineri: Detalii cutremurătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.