Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, chemat în Parlament să dea explicații cu privire la implicarea sa în judecarea dosarului Dan Hosu

Senatorii USR solicită ca ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, să vină la Ora Guvernului pentru a da explicaţii cu privire la implicarea sa în judecarea dosarului Dan Hosu la Curtea de Apel Bucureşti, în condiţiile în care a afirmat că inculpatul a fost achitat, deşi instanţa nu pronunţase încă sentinţa, a anunţat senatoarea Simona Spătaru.

"Astăzi USR a solicitat în Biroul Permanent al Senatului chemarea la Ora Guvernului a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru a da explicaţii cu privire la afirmaţiile pe care le-a lansat în spaţiul public zilele trecute, respectiv faptul că ştie că o persoană este achitată într-un dosar în care judecătorii nu pronunţaseră soluţia. Considerăm că acesta este un act grav de ingerinţă care afectează independenţa justiţiei. În actul Justiţiei nu poate interveni nimeni altcineva decât instanţele judecătoreşti, procurorii. Ori în situaţia de faţă ştim foarte bine că ministrul Justiţiei şi-a explicat această afirmaţie, spunând că este o gafă, dar că ştie de pe surse neoficiale pe care nu le-a verificat această soluţie din dosar", a spus Spătaru, în Parlament, conform AGERPRES.

Ea a menţionat că USR consideră extrem de gravă această explicaţie - că un ministru al Justiţiei cunoaşte din surse neoficiale soluţii din dosarele penale.

"Considerăm că ministrul Predoiu nu a afirmat aceste lucruri în mod întâmplător. Mai mult decât atât, a doua zi după ce a făcut această declaraţie, care defăimează grav justiţia din România, a chemat la Ministerul Justiţiei una dintre judecătoarele din dosar", a mai spus Spătaru.

Senatoarea USR a mai spus că ministrul Predoiu trebuie să-şi dea demisia.

"USR consideră că Ministrul Justiţiei trebuie să plece de pe postul de ministru de Justiţie. Justiţia din România merită mai mult. Suntem la şase ani de când românii au stat în stradă şi au cerut independenţa Justiţiei. Ne aflăm în acelaşi punct după şase ani în care un ministru pune presiuni. Românii îşi exprimă aceste nemulţumiri constant în sondajele publice atunci când afirmă că nu au încredere în justiţie, spunând că implicările politicienilor, declaraţiile lor, faptele lor conduc la o neîncredere masivă în actul de Justiţie. Aşadar, considerăm foarte întemeiat gestul USR de a-l chema în Parlament pe ministrul Justiţiei să dea acest explicaţii. Mai mult decât atât, afirm că i-am cerut demisia încă din prima clipă în care a făcut această afirmaţie. Ministrul Predoiu nu este o persoană inocentă, este un om pregătit care cunoaşte foarte bine şi are la el cuvintele atunci când se exprimă, aşa încât dacă a exprimat o astfel de soluţie înainte să se pronunţe instanţa de judecată, trebuie să dea explicaţii şi să părăsească acest post", a mai spus Spătaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.