Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, criticat după vizitele la penitenciare: 'Extrem de târziu şi doar forţat de împrejurări'. Protestele continuă

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader inquam

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) lansează critici dure la adresa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Reprezentanţii angajaţilor din penitenciare susţin că ministrul nu se implică în rezolvarea problemelor şi ameninţă că vor continua protestele.

"In comunicatul institutiei pe care o coordoneaza, ministrul justitiei noteaza si faptul ca, in sfarsit, a luat un prim contact cu ceea ce inseamna conditii de lucru in penitenciare si probleme pentru personalul din penitenciare. Din pacate, extrem de tarziu si doar fortat de imprejurari." , se arată în comunicatul de presă remis de FSANP.

Citeşte şi: Trei persoane reţinute după percheziţii la evazionişti în 12 judeţe şi Bucureşti

Personalul din penitenciare îi reproşează ministrului justiţiei, pe lângă lipsa de implicare în rezolvarea problemelor referitoare la condiţiile de lucru, lipsa de personal şi deficienţele cadrului legislativ, şi faptul că acesta nu şi-a îndeplinit obligaţia de reprezentare a angajaţilor din penitenciare cu prilejul elaborării, dezbaterii şi aprobării legislaţiei salariale şi a pensiilor de serviciu, ori a suspendării ocupării funcţiilor vacante.

"Cu acest prilej informam ca, la acest moment, aproape jumatate din personalul sistemului penitenciar a notificat conducerile unitatilor din sistemul administratiei penitenciare referitor la refuzul de a efectua ore suplimentare, urmand ca pana la 08 august 2017 toti cei care sprijina actiunile de protest sa faca aceste notificari.

Estimam ca primele efecte ale refuzului de a efectua ore suplimentare vor aparea in cea de-a doua jumatate a lunii august cand activitatile din penitenciare vor fi reduse pana la nivelul minim. Astfel, va fi asigurata paza si supravegherea detinutilor, iar activitati precum escortarea la puncte de lucru, autoritati judiciare si institutii sanitare ori activitati educative vor fi suspendate din lipsa de personal.", se mai arată în comunicatul de presă.

Sindicatele susţin că vor continua protestele până când Guvernul va dispune măsuri concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, eliminarea deficitului de personal şi sporirea protecţiei angajaţilor.

Citeşte şi: Comisiile de Apărare, CRITICI pentru Guvern: 'Amatorismul PSD a dus la un exod de personal din MApN şi MAI' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.