Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției de la Budapesta atac la UE chiar de Ziua Europei: Europa este de multă vreme în declin

uniunea europeana

Europa este de multă vreme în declin, a afirmat ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, într-un mesaj postat pe Facebook de Ziua Europei, relatează luni MTI, potrivit Agerpres.

"Europa este de multă vreme în declin. Şi, în timp ce se confruntă cu provocări ca migraţia, pandemia sau războiul, unii sunt preocupaţi să aprofundeze Uniunea pe linia intereselor de putere şi ideologice", a scris ministrul ungar, într-o postare bilingvă.

"Nu putem permite acest lucru!" - a continuat Varga, subliniind că "ungurii vor continua să lupte împotriva ambiţiilor federaliste pentru o Europă a naţiunilor care se respectă reciproc".

Ministrul adaugă că Ziua Europei este şi o oportunitate de a "ne evalua viziunea asupra viitorului Europei" şi că Ungaria a fost cel mai activ participant la Conferinţa privind viitorul Europei, organizând peste 800 de evenimente.

"La nivelul UE, însă, conferinţa s-a dovedit un eşec: Parlamentul European a folosit acest eveniment în propriile sale scopuri politice meschine, făcând recomandări care ignoră interesele statelor naţionale, de exemplu introducerea de liste transnaţionale sau abolirea deciziilor în unanimitate", a mai scris ministrul ungar al justiţiei în postarea sa.

Conferinţa privind viitorul Europei, un amplu proces de reflecţie cetăţenească lansat în urmă cu un an, s-a soldat cu peste 300 de propuneri pentru reformarea Uniunii Europene, aprobate pe 30 aprilie în cadrul unei ultime sesiuni plenare în Parlamentul European, unde va şi lua sfârşit oficial, luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.