Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, după discuția cu ambasadorul Zuckerman: 'Suntem interesaţi de soluţiile de digitalizare folosite în sistemele de justiţie din SUA'

Inquam Photos / Octav Ganea
Cătălin Predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a primit miercuri pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, în cadrul întâlnirii fiind discutate mai multe teme, şi anume combaterea infracţiunilor financiare, a criminalităţii informatice, traficului de persoane, dar şi digitalizarea Justiţiei.

Potrivit unui comunicat al MJ, întâlnirea de lucru între Predoiu şi Zuckerman s-a înscris în cadrul cooperării instituţionale dintre Ministerul Justiţiei şi Ambasada SUA de la Bucureşti, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nelu Tătaru, despre o nouă stare de urgență în România: Nu m-aș gândi la asta, ci mai mult la asigurarea măsurilor

"Ministerul Justiţiei îşi continuă demersurile pentru a coagula un front mai larg interinstituţional intern şi extern de combatere a traficului de persoane şi crimei organizate şi de a capacita orice resurse instituţionale şi expertiză în acest domeniu. Suntem, de asemenea, interesaţi de soluţiile şi modelele de digitalizare folosite deja în sistemele de justiţie din SUA şi alte democraţii occidentale. Sectorul companiilor private, inclusiv cele româneşti, deţine o importantă expertiză în acest domeniu şi trebuie avut în vedere într-un parteneriat public-privat pentru digitalizarea Ministerului Justiţiei, dar şi a instituţiilor subordonate, a Ministerului Public, dar şi a serviciului public judiciar. Soluţiile digitale trebuie să fie integrate, pentru ca instituţiile să poată comunica şi coopera digital fără bariere şi blocaje", a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întrevederii cu ambasadorul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.