Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, după discuţia cu reprezentantul CE: MCV poate fi ridicat

inquamphotos.com / Octav Ganea
florin iordache

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, s-a întâlnit, joi dimineaţă, cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, pentru a discuta despre funcţionarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

În urma discuţiei, ministrul Iordache a declarat că a susţinut în discuţia cu oficialul CE ridicarea MCV în cursul anului 2017. Potrivit acestuia, România îndeplineşte toate condiţiile ridicării MCV, instituţiile din domeniul justiţiei funcţionează în cadrul statului de drept şi, prin urmare, nu are sens ca MCV să fie prelungit până în 2019.

Vezi și: Denunțătorul ministrului de Interne face noi dezvăluiri: Favorita lui Dragnea, apreciată de Cioloș

„România îndeplinește, în acest moment, toate condițiile pentru a fi ridicat Mecanismul de Cooperare și Verificare (...). Astfel, nu văd de ce ar trebui să funcționeze, în continuare, acest mecanism”, a spus Iordache.

El a mai precizat că, în România, statul de drept e consolidat, astfel că MCV nu ar mai trebui să existe. „La zece ani de la instituire, România a îndeplinit toate condiționalitățile pe care le-a avut: întărirea CSM, întărirea și eliminarea corupției mari și mici”.

Vezi şi: Atacuri din SUA în scandalul Ghiță: 'Principala cauză a corupției din România sunt SERVICIILE'

Reprezentantul CE va mai avea întâlniri cu oficiali ai Parchetului General, ai ÎCCJ, cu ministrul Birchall şi cu Liviu Dragnea.

Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost introdus în 2007, ca o condiţie a aderării României şi Bulgariei la UE şi se concentrează în special pe reforma justiţiei, lupta împotriva corupţiei şi combaterea crimei organizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.