Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, explicaţii de ULTIMĂ ORĂ: Ana Birchall dă vina pe Lia Savonea după ce a lipsit de la şedinţa CSM în care trebuia validat noul şef SIIJ

Inquam Photos / Octav Ganea
Ana Birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, susţine că nu a boicotat şedinţa pkenului CSM de joi, ci a lipsit pentru că avea agenda încărcată. Birchall îi reproşează preşedintelui CSM că nu a programat şedinţa în funcţie de programul ministrului. Ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de joi, în care trebuia să se discute validarea Adinei Florea la conducerea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), a fost amânată pentru o dată ulteriorară, din cauză că nu a fost întrunit cvorumul de prezență.

"„Eu am primit convocarea marți seara. Ziua de ședință de guvern e una foarte plină pentru Ministerul Justiției. Eu am avut discuții cu doamna Savonea în ultimele săptămâni prin care am rugat-o să stabilească o zi pe săptămână câna are loc plenul CSM tocmai pentru că doresc să particip. Și am fost asigurată că se va întâmpla acest lucru. Convocarea pentru ședința de astăzi de plen a avut loc marți după-amiază. Eu i-am comunicat și verbal secretarului general al CSM că sunt în imposibilitatea de a mă prezenta și i-am și scris politicos, lucru care am înțeles că a fost salutat și apreciat. E o situație strict obiectivă și eu regret că acest lucru a generat o dezbatere, care nu are la bază nimic din ceea ce s-a întâmplat în realitate”, a spus ministrul Justiției, Ana Birchall, la Antena 3.

"Fac apel public la doamna preşedinte Savonea să intre şi să lămurească aceste aspecte", a mai afirmat Birchall.

În adresa trimisă şefei CSM, Birchall îi reproşează acesteia că nu a consultat-o înainte să convoace şedinţa plenului CSM, pentru a se asigura că nu este o zi cu activităţi guvernamentale.

Şedinţa plenului CSM era programată pentru ora 12.00, în vreme ce şedinţa de Guvern a fost programată la ora 15.00.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.