Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei îi 'atinge' pe angajaţii penitenciarelor cu banii pe orele suplimentare şi restanţele din decizii judecătoreşti

Guvern
birchall ana

Plata la zi a orelor suplimentare și a sentințelor judecătorești pentru drepturi de personal ale angajaților din sistemul penitenciar, o promisiune îndeplinită, se arată într-o postare pe site-ul oficial al instituţiei.

În continuarea punerii în aplicare a Acordului încheiat în luna mai între reprezentanții Guvernului României și cei ai sindicatelor din sistemul penitenciar, Ministerul Justiției a virat, săptămâna aceasta, Administrației Naționale a Penitenciarelor sumele necesare pentru plata drepturilor de natură salarială și de asistență socială a personalului, conform calendarului de plăți agreat.

Citeşte şi: EXPLOZIV Anchetatorii DIICOT au PROBE care arată că familia Dincă făcea trafic de carne vie

Marți, 10 septembrie, a fost efectuată plata la zi a muncii suplimentare prestate de către angajați în cursul anului 2019, peste programul normal de lucru, respectiv a orelor suplimentare care nu au putut fi compensate cu timp liber corespunzător conform prevederilor legale în vigoare și a sentințelor judecătorești pentru drepturi de personal.

”Plata orelor suplimentare și a sumelor prevăzute în sentințele judecătorești pentru angajații din sistemul penitenciar a reprezentat una dintre prioritățile pe care mi le-am asumat încă de la preluarea mandatului de ministru al justiției. Este un obiectiv pe care l-am îndeplinit, un angajament asumat pe care l-am onorat”, a declarat ministrul Ana Birchall.

Într-un material de pe pagina oficială de internet Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) notează că ar fi vorba de un milion de ore suplimentare neplătite angajaţilor din sistemul penitenciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.