Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, la CSM. Care sunt criteriile pentru noul procuror general

raluca pruna

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a sosit joi, la ora 9, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, la prima şedinţă de după demisia procurorului general Tiberiu Niţu. Aceasta a vorbit şi despre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un candidat pentru funcţia de procuror general trebuie să aibă zece ani vechime în sistem, să fie integru, să dovedească faptul că a avut o activitate managerială şi că îndeplineşte condiţii minime de profesionalism, a afirmat ministrul Justiţiei. Aceasta a mai precizat că o listă completă a criteriilor va fi publicată pe site-ul ministerului.

Ministrul urmează să discute cu reprezentanţii CSM pentru declanşarea procedurilor de desemnare a unui nou procuror general, menţionând că nu are candidaţi. 

"Va fi o procedură transparentă, deschisă. (...) Am discuţii informale cu CSM joi şi imediat voi declanşa (procedura - n.r.). (...) Avizul CSM nu este consultativ. Este un aviz... N-am lansat procedura. Vă puteţi imagina că am nişte candidaţi înainte să lansez o procedură?! Se întâmplă aşa ceva în ţară în legătură cu orice procedură?!", preciza miercuri Raluca Prună. 

Întrebată dacă i-a dat lui Niţu opţiunea să demisioneze, ea a răspuns: "Nu i-am dat nicio opţiune domnului Niţu. Îl felicit pentru hotărârea pe care a luat-o".

Procurorul general Tiberiu Niţu a demisionat marţi, ca urmare a implicării sale în dosarul de abuz în serviciu a fostului vicepremier Gabriel Oprea. Interimatul la şefia PÎCCJ a fost preluat de prim-adjunctul Bogdan Licu. După demisia lui Niţu, Raluca Prună a anunţat că va declanşa cu celeritate procedura de ocupare a funcţiei vacantate.

Citește și: A demisionat procurorul general al Romaniei/ DOCUMENT

Prima mutare a ministrului Justiției, Raluca Prună, după demisia lui Tiberiu Nițu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.