Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, mesaj de ULTIMĂ ORĂ către procurori: 'Follow the money'

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj procurorilor care instrumentează dosare de infracţiuni informatice, prin care îi îndeamnă să foloseasă toate mecanismele internaţionale pentru a recupera prejudiciile financiare, conform unui comunicat transmis miercuri dimineața.

„Puneţi întotdeauna sintagma „follow the money” ca factor primordial în planurile de anchetă. Folosiţi toate mijloacele disponibile pentru a urmări şi recupera activele din jurisdicţia noastră naţională şi nu numai. Folosiţi facilităţile pe care le oferă legile noastre pentru a ajunge în jurisdicţii străine, inclusiv în cele offshore şi asiguraţi-vă că „infracţiunea se plăteşte”, se arată în comunicat.

Citește și: EXCLUSIV ÎPS Pimen a încetat din viață

Ministrul Justiţiei a precizat că sunt deja mai multe cazuri în care statul român a confiscat monede virtuale care au fost cumpărate din bani proveniţi din infracţiuni.

Declaraţiile au fost făcute la un eveniment online dedicat infracţionalităţii derulată în perioada epidemiei de COVID-19. Webinarul a presupus şi simularea unui atac informatic asupra unei instituţii implicate în combaterea epidemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.