Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției: 'MJ și-a îndeplinit obiectivele pe tema Parchetului European/ Din păcate proiectele aflate în Parlament trenează. PSD nu își face treaba'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu, susține la sediul MJ o conferință de presă privind lansarea în dezbatere publică a politicii publice de modernizare a ANABI, proiectul de Lege legat de modernizarea Registrului Comerțului, probleme ridicate de Pandemie în funcționarea instanțelor, stadiul dezbaterii publice cu privire la legile justiției și stadiul proiectului operaționalizării EPPO.

Citește și: EXCLUSIV DOSAR Peste 20 de întâlniri între ofițerul 'MILIONAR' Fleancu, 'SĂGEATA' sa și afaceristul 'STORS' de bani - Suma de bani creștea de la o întâlnire la alta

„MJ și-a îndeplinit obiectivele pe tema Parchetului European. Suntem primul stat care a încheiat aceste dezbateri. Am avut un schimb de scrisori cu șeful Parchetului european. Începem cu cinci procurori și unii de rezervă.

Am trimis Guvernului iar Guvernul Parlamentului proiectul pentru operaționalizarea EPPO.

Din păcate proiectele aflate în Parlament trenează. Majoritatea PSD nu își face treaba. Nu e decât un semn privind cosmetizarea abordării PSD față de tema Justiției iar eliminarea unora dintre cei ce au lovit în temelia Justiției nu face altceva decât să ne arate că PSD oprește în continuare evoluția modernizării Justiției.

Citește și: Șeful din DGASPC Timiș a fost ARESTAT PREVENTIV - Ar fi cerut de aproximativ 100 de ori MITĂ de la cei ce doreau să obțină indemnizații de handicap pentru copii

Poate domnul Ciolacu nu poate trece de segmentul de comunicare.

Dacă majoritatea PSD nu rezolvă cu celeritate proiectele de operaționalizare a EPPO dar și alte proiecte, precum cel privind potecția intereselor Uniunii Europene, atunci aceste declarații nu sunt decât proiecțiile unei incapacități.

Am trimis nouă scrisori Parlamentului într-un interval mărunt de timp pentru rezolvarea și adoptarea acestor acte normative. PSD nu și-a schimbat radical poziția față de Justiție. Să treacă aceste reglementări și poate vom putea crede că s-a schimbat ceva”, a spus, marți ministrul Justiției”, a spus marți ministrul Justiției.

Întrebat despre ritmul de lucru recent al parchetelor mari, Predoiu a explicat: „Știu și discut cu conducerile structurilor mari, DNA, DIICOT, PICCJ, că se lucrează la o serie de dosare complexe. MJ a dat două scrisori scrise către Ministerul Public privind intensificare luptei pe zona de crimă organizată și a corupției.

Am cerut și voi cere procurorilor să combată corupția indiferent de numele unor persoane. Sunt convins că vor apare și rezultatele în perioada următoare. Nu am cum să știu ce fac procurorii în dosare, și nu cunosc activitatea din dosarul TelDrum”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.