Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, reacție dură după ce un angajat de la penitenciar a fost prins cu droguri: 'Indulgenţa în acest caz ar fi un semnal de slăbiciune'

Facebook
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă că dacă se confirmă faptul că un angajat al unui penitenciar a fost prins cu droguri, va solicita toate măsurile legale care se impun, deoarece "astfel de comportamente nu pot fi tolerate" şi "indulgenţa în acest caz ar fi un semnal de slăbiciune".

"În calitate de ministră a Justiţiei, condamn ferm orice abatere de la standardele etice şi legale ale tuturor celor care lucrează în sistem, inclusiv a celor care îşi desfăşoară activitatea în sistemul penitenciar. Cazul recent, de la Bucureşti, dacă se confirmă, este regretabil. Astfel de comportamente afectează încrederea în sistemul de justiţie. Înţeleg că este o anchetă în derulare, să urmărim rezultatul, iar dacă ofiţerul se face vinovat, voi solicita toate măsurile legale care se impun. Trebuie să ne asigurăm că aceste incidente nu vor mai avea loc. Astfel de comportamente nu pot fi tolerate, iar principiile noastre trebuie apărate cu fermitate. Pentru că dacă am pretenţii de la deţinuţi, dacă îi testăm antidrog, dacă verificăm corespondenţa să nu fie prezente substanţe psihoactive, am pretenţii mai mari de la angajaţi. Indulgenţa în acest caz ar fi un semnal de slăbiciune într-un sistem care trebuie să fie respectat, să aibă autoritate în faţa celor 24.000 deţinuţi", spune Alina Gorghiu, într-un mesaj transmis joi.

Ea îi asigură pe cetăţeni că astfel de cazuri sunt izolate şi ele nu trebuie să afecteze încrederea în munca celorlalţi angajaţi din penitenciare.

Reacţia Alinei Gorghiu vine după ce în presă a apărut informaţia că un ofiţer de la un penitenciar din apropierea Capitalei a fost prins de jandarmi cu droguri, în timp ce se afla la un concert din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.