Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției sare în apărarea lui Horodniceanu după scandalul cu Poliția: E un om echilibrat

Sursa FOTO: Facebook/Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, în legătură cu incidentul din trafic dintre Daniel Horodniceanu, fost vicepreşednte CSM, şi poliţiştii care îl opriseră, că acesta este un om echilibrat şi este convinsă că a tras concluziile potrivite după această întâmplare. În ceea ce priveşte propria reacţie când este oprită în trafic, Alina Gorghiu afirmă că este ”foarte civilizată şi politicoasă”. ”“În general, încerc să nu spun nimic, mă recunoaşte poliţistul dacă graseiez, dacă spun ceva cu r”, a explicat ea.

Alina Gorghiu a fost întrebată sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă replica “Ştiţi cine sunt eu” folosită de Daniel Horodniceanu când a fost oprit de poliţişti în trafic i se pare una demnă de un magistrat.

“Sunt momente şi momente în viaţă când dai replici mai mult sau mai puţin inspirate. Întâmplarea face că l-am văzut pe domnul procuror Horodniceanu, punându-şi cenuşă în capul ulterior acestui moment şi explicând că are să-şi facă reproşuri pentru replica asta neinspirată. A fost o procedură disciplinară, ştiţi cum s-a soluţionat. Hotărârile judecătoreşti eu le respect aşa cum sunt, mai ales din postura asta, n-am voie să le comentez, însă sunt convinsă, ştiindu-l un om echilibrat pe domnul procuror Horodniceanu, că a învăţat multe din întâmplarea asta şi vă spun că şi eu m-am uitat cu atenţie, nu o dată, de mai multe ori m-au oprit în trafic colegii de la MAI, Poliţia Română, şi sunt foarte civilizată şi politicoasă”, a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a fost întrebată dacă atunci când a mai fost oprită în trafic nu a lăsat să i se vadă legitimaţia de la Parlament

“În general încerc să nu spun nimic, mă recunoaşte poliţistul dacă graseiez, dacă spun ceva cu r. De multe ori poliţistul te recunoaşte înainte să îl întrebi cine eşti, în trafic. Nu, e o replică care sper să nu facă istorie printre persoanele publice, dar repet, domnul Horodniceanu e un om echilibrat şi sunt convinsă că a tras concluziile potrivite după această întâmplare”, a explicat ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu a menţionat că nu vom avea un al doilea caz de acest gen.

“Nu vă faceţi griji că nu se deschid portiţe. Cine a avut de învăţat, a avut de învăţat. A fost într-adevăr o replică nefericită, dar cu toţi i-am luat aminte şi sunt convinsă că o să fie greu de găsit un al doilea caz de genul acesta”, a declarat Alina Gorghiu.

În luna mai 2023, au apărut în spaţiul public imagini în care, oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, iar la acel moment vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM),, i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

Horodniceanu a susţinut, referindu-se la reacţia sa, că s-a aflat într-o ”situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării, el precizând că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează.

ÎCCJ a decis că Daniel Horodniceanu nu va fi sancţionat în cazul dialogului avut cu poliţiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.