Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, Stelian Ion: Ministrul Justiției nu intervine în urmărire penală sau judecată iar CSM a înțeles că trebuie să ofere un răspuns oamenilor

Inquam Photos / George Calin
Parlament, audieri, stelian Ion, Inquam Photos / George Calin

Ministrul Justiției a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă cu tema închiderii dosarului DIICOT privind evenimentele violente din 10 august 2018 că între atribuțiile acestuia nu se numără intervenții directe în dosare, de nicio natură, dar că a tras un semnal de alarmă în Consiliul Superior al Magistraturii privind lamurirea opiniei publice de către sistemul judiciar.

”Rolul MJ în acest subiect 10 august, este , potrivit legii, că ministrul justitiei nu poate interveni. Ar fi foarte grav ca ministrul sa intervina in dosare in curs de solutionare, in urmarirea penală sau in cercetarea judecatoreasca.

Citește și: VIDEO 'LECȚIA' de TEROARE și UMILINȚĂ la adresa Poliției Române vine de la Gorj - Agenți amenințați și înjurați de RECALCITRANTUL unei comune, lăsat fără permis

Dacă exista o astfel de așteptare a cuiva anunț de pe acum ca nu se poate așa ceva, altfel am avea o revenire la niște vremuri pe care nu ni le amintim plăcut.

Raspunsurile trebuie sa vina de la sistemul judiciar, exclusiv de acolo, de asemenea exact in aceast alinie vreau sa reamintesc ca ieri am participat la o sedinta CSM unde am ridicat o problema, aceea de a veni sistemul judiciar cu un răspuns fata de situatia creată. S-a inteles ca opinia publica asteapta un raspuns de la sistemul judiciar.

A fost admisă darea unui răspuns și după o verificarea a inspectiei judicaire. Răspunsurile trebuie sa vina in primul rand din acea zona”, a spus Stelian Ion.

Întrebat la ce intervenții cerute se referă în declarația sa de presă Stelian Ion a punctat că se referă la reacțiile pur publice, de pe internet sau pagini de socializare.

„Mă refeream la persoane din mediul public, de pe pagini de socializare care cer sa se intervina. Unde situațiile sunt reglementate ministrul poate interveni dar nu poate interveni in dosare.

Exista riscul ca din dorinta sa facem dreptate putem sa cădem in zona de nelegalite dar și de nedreptate. Omul trebuie tocmai sa stie care sunt atribuțiile ministrului, pentur ca nu sunt juriști iar rolul nostru e sa le explicăm.

Stiti care e avantajul meu? este ca nu am visat niodata sa fiu min istur. Nu daotrez nimic nimanui. Nu raspund la dorinte sau solicitari. De aceea cand voi  avea date concrete simi se va releva faptul ca in aceasta zona de ancheta penala au aexistat probleme legate de abateri disciplinare nu voi ezita nicio clipa sesizez inspectia judiciare. E un atribut lelgal de ministru.

IJ își va spune punctul de vedere. Elementul pe care il astept e motivare încheierii judecatorului de camera preliminara.

Nu putem trage nicio concluzie pana atunic. E important ca oamenii sa nu se naspusteasca . Nu cunsoc date din dosar nici ei si nici eu. Nu e caderea mea sa stiu date din dosar. Nu stim care sunt resorturile si argumentele magistratului de camera”, a conchis demnitarul de la Justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.