Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei 'taie-n carne vie': 'Vom DESECRETIZA protocoalele SRI-DNA'

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică seara că nu este suficient ca protocoalele încheiate între SRI şi Parchete să fie denunţate, ci ele ar trebui desecretizate pentru a vedea cum au funcţionat colaborările procurorilor cu serviciile de informaţii.

Vezi şi: Ion Ţiriac, atac dur la protestatari: 'Asta e ANARHIE'

"De principiu, serviciile de informaţii sunt structuri ale statului de drept. Au competenţele lor, care sunt complementare cu celelalte competenţe din stat. Adică nu putem nega utilitatea publică a acestor servicii. Dar nici nu putem admite interferenţa lor în zona juridică a urmăririi penale, eventual şi a judecăţii. (...) În spaţiul public, ştim că este vorba de protocoale diferite cu structuri, cu instituţii diferite. Aşadar, dacă luăm o măsură, să facem treaba până la capăt, să nu denunţăm protocolul cu X şi să lăsăm în vigoare alte trei-patru. Pe de altă parte, nu-i suficient să îl denunţi. Că dacă îl denunţi, ce faci? Nu mai este în vigoare, inaplicabil. Dar cred că mai interesant ar fi să-l şi vedem, să-l desecretizăm, să ştim cum au funcţionat aceste structuri, cum s-a desfăşurat această colaborare", a spus Tudorel Toader la Antena 3, la emisiunea lui Radu Tudor.

Citeşte şi: Ion Ţiriac ŞOCHEAZĂ: 'Între hoţ şi prost, îl prefer pe HOŢ'

Întrebat dacă va cere Parchetului General, DNA şi DIICOT reevaluarea protocoalelor semnate de aceste structuri cu SRI, Tudorel Toader a precizat că "a înţeles că deja nu mai sunt în vigoare". "Eu am înţeles de la procurorul general că deja le-a denunţat, că deja nu mai sunt în vigoare. Eu vorbeam de pasul următor, de cunoaştere a ceea ce a fost şi nu mai este în vigoare. (...) Nu voi menţine astfel de protocoale, astfel de colaborări, decât în limitele stricte ale competenţelor legale", a conchis Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.