Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul maghiar de externe șantajează România: Ce ne-a cerut Peter Szijjarto în schimbul cooperării Budapestei

Peter Szijjarto facebook
 Peter Szijjarto

Sentimentele anti-maghiare în creştere ar putea afecta poziţia Ungariei şi deciziile sale privind România, a declarat luni ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, citat de agenţia MTI, potrivit agerpres.ro.

Menţinerea unor relaţii bazate pe respect reciproc este importantă datorită comunităţii etnice maghiare din România, a mai menţionat şeful diplomaţiei ungare în declaraţia dată la o conferinţă de presă organizată pentru o altă temă.

Citește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’

''Este prin urmare regretabil că sentimentele anti-maghiare au pătruns chiar şi până la nivelele cele mai înalte ale politicii româneşti'', a estimat Szijjarto.

El a estimat în continuare că menţinerea unor relaţii bune ar fi utilă nu doar etnicilor maghiari, ci şi României, întrucât România se va putea baza astfel pe cooperarea Ungariei în chestiunile europene şi în cele comerciale.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei: Măsuri de lipsire a libertății unui om

Relaţiile ungaro-române au fost unele de succes şi la nivel internaţional, a mai spus şeful diplomaţiei ungare, adăugând că recenta soluţionare a chestiunii liceului Romano-Catolic de la Târgu Mureş are o importanţă simbolică. Totuşi, creşterea tensiunilor trebuie respinsă şi din acest motiv Ungaria va face demersuri, chiar şi la nivel internaţional, împotriva oricăror sentimente anti-maghiare, a conchis el.

Referindu-se la alegerea liderilor instituţiilor Uniunii Europene, Szijjarto a menţionat că poziţia Ungariei este neschimbată şi a fost clară de la început. Orice candidat care nu respectă naţiunile europene şi valorile catolice, şi care nu vrea să oprească migraţia nu se poate baza pe sprijinul Ungariei, a amintit el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.