Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul maltez al sănătăţii a publicat un proiect de lege care relaxează legislaţia strictă a avortului

cdn.dnaindia.com
avort

Ministrul maltez al sănătăţii, Chris Fearne, a publicat luni un proiect de lege care relaxează legislaţia strictă interzicând avortul în ţară, permiţând întreruperea sarcinii dacă viaţa mamei sau a copilului este în pericol, notează AFP.

Sfârşitul ultimei interdicţii absolute a avortului în Uniunea Europeană a fost salutat de activiştii pro-avort drept o victorie pentru drepturile femeilor, chiar dacă este incompletă deocamdată.

"Acesta este un progres mult aşteptat pentru femeile din Malta", a declarat pentru AFP Désirée Attard, activistă malteză şi avocată în apărarea drepturilor omului, potrivit Agerpres.

În prezent, medicii care efectuează avorturi riscă până la patru ani de închisoare şi interdicţia pe viaţă de a-şi exercita meseria.

Potrivit proiectului de lege, care trebuie să treacă de parlament, avortul va fi legal dacă "are ca scop protejarea sănătăţii unei femei însărcinate suferind de o complicaţie medicală care îi poate pune viaţa sau sănătatea în pericol grav".

"Pentru prima dată, avem un proiect de lege care recunoaşte arhaismul cadrului nostru legal şi încearcă să-l modifice, chiar dacă doar puţin", a comentat Désirée Attard.

Însă doctorul Isabel Stabile, membră a ONG-ului Doctors for Choice, şi-a exprimat regretul "că încă nu există nicio prevedere care să permită întreruperea sarcinii în caz de viol, incest sau anomalie fatală a fătului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.