Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului a vizitat ‘pe ascuns’ Insula Paștelui, una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din lume.

descopera.ro
Insula Pastelui

Graţiela Gavrilescu a fost într-o delegaţie de şase zile în Chile în perioada 16-21 octombrie, iar potrivit jurnaliștilor de la Adevărul.ro două zile le-a petrecut pe Insula Paştelui din inima Pacificului. Insula este faimoasă pentru statuile sale din piatră reprezentând capete de om.

Citește și: ULTIMA ORĂ: Judecătorul Mateescu, membru CSM, reacţie la informaţia că a avut dosar la DNA

Ministerul Mediului a emis un comunicat în care a detaliat toate momentele importante pe care Graţiela Gavrilescu le-a bifat în Chile, dar fără să menţioneze că delegaţia română, în frunte cu ministrul, a petrecut două zile şi în Insula Paştelui.

Directorul de cabinet al Grațielei Gavrilescu le-a confirmat jurnaliștilor de la Adevărul informația conform căreia ministrul a fost pe Insula Paștelui. „A fost încheiat şi un Memorandum cu statul chilian pe această temă, care va fi publicat pe site. Abia ne-am întors“, a explicat Mihai Drăgan, directorul de cabinet al Graţielei Gavrilescu.

Ministerul Mediului a publicat comunicatul în care a rezumat întrega vizită pe data de 21 octombrie însă fără să pomenească nimic despre Insula Paştelui. În comunicatul oficial se menţionează că „miniştrii Mediului din cele două state au semnat un memorandum de înţelegere în domeniul protecţiei mediului“.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu l-a băgat în ȘEDINȚĂ pe Eugen Teodorovici: 'Comisia Europeană și-a exprimat preocupări cu privire la deficitul bugetar și depășirea lui'

„În Memorandum apare menţionată şi vizita în Insula Paştelui“, spune Mihai Drăgan. La fix două ore şi 15 minute după discuţia dintre reporterul „Adevărul“ şi Mihai Drăgan, pe site-ul Ministerului Mediului  a fost publicat un update la comunicatul iniţial postat de minister pe data de 21 octombrie. Explicaţia oferită este următoarea: „Vizita a fost realizată în contextul în care Insula Paştelui este unul dintre cele mai afectate teritorii din lume de efectele schimbărilor climatice. În contextul preluării, de către România, a preşedinţiei Consiliului UE, a fost solicitat sprijinul ţării noastre pentru creşterea nivelului de ambiţie în lupta globală împotriva schimbărilor climatice“, se justifică vizita în update-ul la comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.