Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului, activ până în ultimul moment - Deși UDMR este cu un pas în afara guvernării, Tanczos Barna a plecat în zonele cu inundații

Inquam Photos / Octav Ganea
tanczos barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, participă, luni seară, la Prefectura Gorj la o şedinţă de lucru având în vedere avertizările meteorologice şi hidrologice. Judeţul este sub avertizare cod roşu de furtună, alături de judeţele învecinate.

Ministerul Mediului anunţă, luni seară, că ministru Tanczos Barna participă, de la ora 20.00, la o şedinţă de lucru la Prefectura Gorj, ca urmare a avertizărilor meteorologice cod galben, cod portocaliu şi cod roşu transmise de Administratia Nationala de Meteorologie RA, dar şi a avertizării hidrologice realizată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pentru judeţele din sud-vestul ţării.

”În urma discuţiilor de azi dimineaţă din cadrul şedinţei comitetului ministerial pentru situaţii de urgenţă, formaţiunile de lucru sunt pregătite pentru intervenţie imediată, acolo unde situaţia impune. Cursurile de apă sunt monitorizate în permanenţă, iar 300 de utilajele şi vehicule de intervenţie, cat şi peste 550 de persoane, personal operativ disponibil, sunt gata de acţiune unde este necesar", a subliniat ministrul Tánczos Barna.

Alături de ministrul Mediului, la şedinţa de lucru vor participa autorităţile locale, IGSU, reprezentanţii Administraţiilor Bazinale de Apă, pentru coordonarea eficientă şi rapidă a intervenţiilor pentru protejarea vieţii oamenilor şi a bunurilor lor.

Meteorologii au emis Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice şi şi grindină, până marţi, în 11 judeţe din Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei şi din zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor Occidentali, în timp ce 16 judeţe se află sub avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale şi grindină.

Pentru judeţele Mehedinţi şi Gorj şi zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Vâlcea şi Hunedoara, a fost emis Cod roşu de ploi abundente, cu 70-80 de litri pe metrul pătrat în intervale scurte de timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.