Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a participat la atelierele de mediu organizate de către Asociaţia Nature Talks

Barna Tanczos,

Atelierele de mediu organizate de Asociaţia Nature Talks, pentru a marca Ziua Mondială a Mediului şi Săptămâna Verde Europeană, au beneficiat vineri de prezenţa ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

"Tanczos Barna, a fost astăzi alături de copiii care au participat la atelierele de mediu organizate de Asociaţia Nature Talks. Ministrul a fost întâmpinat de cei mici cu o machetă inspirată de campania #VinereaVerde, care exemplifică vizual importanţa renunţării la maşina personală, în favoarea soluţiilor de transport alternativ. La rândul său, demnitarul le-a vorbit copiilor despre cum poate fi evitată risipa alimentară, despre cum ar trebui să gestionăm corect deşeurile şi cum se poate obţine compost din resturile alimentare sau din resturile vegetale din gospodărie şi la ce foloseşte aceasta. Evenimentul s-a desfăşurat în contextul sărbătoririi Săptămânii Verzi Europene şi a Zilei Mondiale a Mediului (5 iunie). În fiecare an, Comisia Europeană organizează EU Green Week, cel mai mare eveniment dedicat măsurilor pentru protecţia mediului", a menţionat ministerul de resort, pe pagina oficială de Facebook, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, copiii care au participat, săptămâna aceasta, la atelierele organizate de Asociaţia Nature Talks au aflat informaţii interesante despre: poluare, colectare separată, risipă alimentară, cum pot combate toate aceste probleme şi chiar au respirat aer curat de munte într-o încăpere special amenajată.

De altfel, în România, elevii vor avea ocazia să înveţe mult mai multe despre mediul înconjurător, în cadrul "Săptămâni verzi" - o săptămână în care copiii să conştientizeze efectele schimbărilor climatice.

Săptămâna Verde Europeană are rolul de a reuni grupuri diverse din societate şi factori de decizie, pentru a identifica soluţii şi pentru a discuta despre cum putem acţiona în favoarea mediului.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 31 mai - 5 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.