Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului, mesaj surprinzător pentru presă: De ce 'seamănă foarte mult libertatea presei cu schimbările climatice'

ziarharghita.ro
Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a transmis marți un mesaj jurnaliștilor cu ocazia Zilei mondiale a presei libere în care a spus că este de datoria decidenților politici să ocrotească presa și să lase a patra putere în stat să își facă treaba.

„Seamănă foarte mult libertatea presei cu schimbările climatice. Ne dăm seama că este o problemă doar dacă este prea târziu. Vă doresc ca presa din România să fie una liberă, profesionistă, condusă de deontologie și să ne putem sprijini reciproc, pentru că a patra putere în stat poate schimba fața unei țări. A patra putere în stat poate veni în sprijinul unor campanii de interes public, în sprijinul unor idei care doar prin dvs pot ajunge la cetățean. Este de datoria noastră, a decidenților politici, să ocrotim presa și să lăsăm ca a patra putere în stat să își facă treaba”, a spus Tanczos.

Potrivit acestuia, depinde foarte mult de presă și felul în care este educată societatea.

„Am avut cazuri și în România când jurnaliști care încercau să afle adevărul și să investigheze nereguli au fost amenințați și agresați, cum a fost și în cazul tăierilor ilegale de păduri. Astfel, azi, dragi jurnaliști, vă sărbătorim și vă dorim să fiți obiectivi și, prin munca voastră, să aduceți un plus valoare în societatea din România, să fiți profesioniști, să avem o presă liberă. La mulți ani tuturor jurnaliștilor!”, a conchis Tanczos Barna.

Astăzi, 3 mai, este celebrată Ziua mondială a libertăţii presei, hotărâtă de Adunarea Generală a ONU în anul 1993. Potrivit „Declaraţiei de la Windhoek” (Africa de Sud), “o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a oricărei societăţi democratice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.