Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului promite deblocarea proiectului zonei de agrement Pădurea Rotundă din Reghin

Inquam Photos / Octav Ganea
costel alexe

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a promis, marţi, în cadrul unei vizite în municipiul Reghin, că va analiza toată documentaţia proiectului zonei de agrement Pădurea Rotundă din Reghin, pentru a stabili care sunt motivele pentru care municipalitatea este în situaţia de a returna suma de 700.000 lei din fonduri nerambursabile, proveniţi de la Administraţia Fondului de Mediu.

"L-am invitat pe Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor la Reghin, pentru a evalua personal starea proiectelor de mediu din oraşul nostru. Împreună cu domnul ministru Costel Alexe am vizitat Pădurea Rotundă. A fost de acord că ne aflăm într-o situaţie păguboasă, de a fi nevoiţi să returnăm 700.000 RON fonduri nerambursabile. Banii au fost primiţi de la Administraţia Fondului pentru Mediu în 2011, când au început lucrările de amenajare a unei zone de agrement în Pădurea Rotundă. În 2012, după alegeri, lucrările au fost abandonate de către actuala administraţie. Între timp, din indolenţa conducerii Primăriei Reghin, terenul a ajuns vandalizat. Prejudiciul se ridică astfel la 1,1 milioane RON (...) Domnul ministru Costel Alexe m-a asigurat că se va interesa personal de proiectul Pădurea Rotundă şi va analiza toată documentaţia, precum şi motivele pentru care am ajuns în această situaţie penibilă în Reghin", a declarat presei, marţi, candidatul PNL la Primăria Reghin, Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Imediat ce vom avea o situație epidemiologică mai bună vom decide deschiderea restaurantelor’

Candidatul a arătat că, în scurt timp, va trimite o delegaţie la Ministerul Mediului, astfel încât acest proiect să se poată debloca.

"Va trebui să găsim soluţii pentru a revitaliza oraşul nostru (...) Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a rămas stupefiat de faptul că în ultimii 8 ani, cu atâtea posibilităţi de finanţare aflate la dispoziţia autorităţilor locale, Primăria Reghin nu a scris proiecte de mediu şi nu a reuşit să atragă nici măcar 1 RON", a subliniat Gabriel Toncean.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor s-a aflat, marţi, în judeţul Mureş, pentru demararea unor controale simultane la cele zece Ocoale Silvice şi la Direcţia Silvică Mureş, în urma numeroaselor sesizări referitoare la o serie de ilegalităţi care ar fi fost comise în pădurile de pe întreg teritoriul judeţului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.