Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului se laudă că are bani pentru a dota cu panouri fotovoltaice peste 60.000 de locuințe

www.newsweek.com
panouri solare

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, joi, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că ministerul are la dispoziţie un buget de 100 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional pentru montarea de celule fotovoltaice la peste 60.000 de unităţi locative din ţară, potrivit agerpres.ro.

Cristi Danileț anunță o revoltă FĂRĂ PRECEDENT a magistraților la adresa lui Tudorel Toader: 'Nu se mai pot limita doar la comunicate și îngrijorări'

Potrivit programului naţional de montare a panourilor fotovoltaice, finanţarea nerambursabilă pentru această achiziţie este de 90 %. Fiecare panou fotovoltaic are o putere instalată de trei kilowatti, iar fiecare gospodărie va putea să folosească energia electrică produsă de panoul fotovoltaic, în timp ce surplusul de energie electrică va putea fi distribuit în reţeaua naţională.

"Avem peste 100 de milioane de euro prin prin Programul Operaţional Regional, asta înseamnă că peste 60.000 de unităţi locative vor putea să-şi monteze celule fotovoltaice, cu posibilitatea ca fiecare dintre noi, cetăţenii, să consumăm energia electrică pe care ne-o facem fiecare, dar să şi dăm surplusul în reţeaua naţională. Pentru că la iniţiativa noastră, Parlamentul României, anul trecut, a aprobat o modificare legislativă prin care fiecare dintre noi putem să devenim un mic furnizor de energie electrică", a spus Gavrilescu.

Totodată, prin acest program naţional, Ministerul Mediului va inventaria toate gospodăriile care nu dispun, în prezent, de alimentarea cu energie electrică, urmând ca acestora să li se instaleze, gratuit, astfel de panouri fotovoltaice.

Potrivit ministrului, sunt circa 9.000 de gospodării nealimentate la sistemul de energie electrică, gospodării în care se vor monta, gratuit, panouri fotovoltaice, acţiune care se înscrie în programul naţional 'Centenarul Luminii', demarat anul trecut.

"În acelaşi timp, imediat, vom trece la punerea în operă şi înscrierea cetăţenilor care nu au curent electric în casă, pentru că anul trecut, în an centenar, am lansat proiectul 'Centenarul Luminii', prin care, pentru aproximativ 9.000 de gospodării vom monta gratuit celule fotovoltaice, astfel încât, fiecare cătun, fiecare casă din România să aibă curent electric", a precizat ministrul mediului.

Ministrul Mediului a participat, joi, la Galaţi, la lucrările celei de-a VI-a conferinţe regionale privind gestionarea deşeurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.