Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii a finalizat raportul în cazul micuței Sorina: vom monitoriza adopția în SUA

Facebook
marius budai

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că este finalizat raportul în cazul micuței Sorina și datele vor fi prezentate premierului Viorica Dăncilă. Budăi a anunțat că un specialist al Ministerului va merge la familia adoptivă să se asigure că Sorina este bine, iar ulterior se va face o solicitare în SUA pentru a fi efectuată o monitorizare post-adopție.

Citește și: VIDEO REVOLTĂTOR: fetiță de 8 ani, ridicată cu FORȚA de poliție. Suspiciuni că ar fi dată în SUA pentru trafic de organe

„Merg spre Guvern să prezint, așa cum am promis, (...) las un raport intermediar de evoluție a cazului de la declararea copilului adoptabil până acum. Avem chiar și informații de ultimă oră de azi de dimineață. Echipele noastre sunt în control atât la Dolj, cât și la Mehedinți, avem câteva elemente noi, ne prezentăm doamnei prim ministru”, a declarat Marius Budăi, potrivit Antena3.

Ministrul a subliniat că nu poate preciza dacă minora a fost văzută de un psiholog.

„Noi am ținut legătura zilele astea cu familia, a acceptat să țină legătura cu noi. Am solicitat ca mâine de dimineață (marți dimineață, n.r.) un specialist din cadrul Asistenței Sociale să vadă copilul”, a mai spus Budăi.

”Vom trimite solicitare în SUA pentru a realiza monitorizarea post-adopție. Avem această posibilitate și o vom face.

Doamna premier mi-a solicitat toleranță zero la cei care au greșit. Haideți să vedem cine a greșit și apoi să vorbim despre demiteri.

În ceea ce privește legea actuală, adopția poate fi închisă doar la solicitarea familiei adoptatoare pentru că nu s-a compatibilizat cu copilul sau dacă se vor fi constatate rele tratamente aplicate minorului.”, a spus Marius Budăi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.