DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministrul Muncii anunță creșterea pensiilor și a pensiilor sociale: Trebuie să vedem încasările la buget

Facebook
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că în septembrie pensiile și pensiile sociale vor crește, dar în funcție de încasările la buget se va decide procentul.

”Mesajul pe care vreau să îl transmit pensionarilor este că acest Guvern este responsabil, va fi o creștere a pensiilor, vom anunța o eventuală modificare a legii pensiilor, în sensul procentului de 40%, în baza unor analize privind încasările la buget. (...)

Să nu se creadă că nu avem nicio înțelegere, nici nu se pune problema să nu avem (...) Au fost oameni care m-au sunat și au izbucnit pentru că nu aveau ce pune pe masa copiilor lor, mă refer la cei care nu mai aveau niciun salariu.”, a spus Violeta Alexandru, în cadrul emisiunii ”România 9”, de la TVR.

Despre majorarea punctului de pensie, Violeta Alexandru a afirmat cu certitudine că acestea se vor mări din septembrie, însă nu se poate vorbi despre un procent: ”Atât premierul, cât și ministrul de Finanțe au spus-o foarte clar, în momentul în care vom avea o evaluare a încasărilor la buget, vom și comunica și vom dezbate cu toate categoriile interesate. Suntem după o perioadă foarte grea.”

Ministrul a precizat că în toată această perioadă, nu a existat o zi în care să nu muncească de dimineața până noaptea, pentru a nu lăsa economia să se prăbușească.

Referitor la pensiile speciale și de serviciu, Violeta Alexandru consideră că cei care au acum pensii marii au știut să apese butoanele potrivite în Parlamente, menționând că legile care asigură astfel de pensii au fost votate de aleșii poporului.

Ministrul Muncii susține că nu ar trebui să existe categorii de pensionari care să fie pe o traptă superioară și precizează că cei cu statut special - magistrați, judecători, personal aviatic, diplomați etc. și-au asumat atunci când și-au ales meseria această constrângere, că trebuie să se limiteze doar la o singură profesie, specificând că acesta este unul dintre argumentele folosite de cei care susțin pensiile speciale.

”Toate pensiile ar trebui calculate pe criteriul contributivității, cu excepția pensiilor militarilor, care sunt pensii de serviciu și au de la Cuza un mod de calcul și un regim special”, a declarat Violeta Alexandru.

”Această societate trebuie să se așeze pe principii de corectiudine. Dacă dvs. ați muncit în fiecare zi, ați mers la serviciu, pe un salariu mai mic sau mai mare, pe măsura pregătirii și a responsabilității, și aveți o pensie într-un cuantum de 1.500 lei este profund injust ca un om care nu a contribuit cât dvs., din diverse motive - nu judec pe nimeni, să ajungă foarte aproape de pensia dvs. pentru că nu este corect.

Altminteri, ce încurajare a muncii pot să fac eu? Datoria mea este să apăr principiul corectitudii și vreau să spun că analizăm posibilitatea ca cei cu pensii sociale, de 704 RON, cel mai jos prag din acest moment, să gpsim o soluție pentru creșterea acestui cuantum!”, a mai spus Violeta Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.